Waterhardheid Aalsmeerderbrug (Haarlemmermeer)

Zacht
0
6,00
dH
Tamelijk hard
3
10,36
dH
Behoorlijk hard
8
Erg hard
16
20
Home

6,00 dH. Zo hard is het kraanwater in Aalsmeerderbrug minimaal. Dit komt neer op tamelijk hard water. dH (Deutsche Härte) is een schaal waarbij elke graad zorgt voor 17,8 gram kalkdeeltjes in elke 1000 liter water. 6,00 dH x 17,8 gram x 180m3 = 19,22 kilogram kalkvormende deeltjes.

Let wel, het drinkwater op uw postcode kan aanzienlijk verschillen. De grootste hardheid in Aalsmeerderbrug is 10,36 dH. Dit staat te boek als behoorlijk hard water.

Aalsmeerderbrug telt 520 inwoners. Het is een kleine woonplaats. Aalsmeerderbrug ligt in de gemeente Haarlemmermeer. Die hoort bij de westelijke provincie Noord-Holland.


Persoonlijke ervaring tamelijk hard drinkwater Aalsmeerderbrug

Iemand kan hardheid van 6,00 dH "geen probleem" vinden. De betekenis van een vastgestelde waterhardheid is merkbaar onderhevig aan persoonlijke waarneming. Wat vindt u van het (schoon)poetsen van de glazen douchewand?.

Kraanwater met deze waterhardheid is in elk geval niet nadelig voor de gezondheid*. Maar het is ook een verzinsel dat water van 6,00 Duitse graden zacht kraanwater is, zoals sommige kraanwaterbedrijven zeggen. Het leidt per slot van rekening tot kalkaanslag op de douchewand.

*Er is nog wel verwarring over de relatie tussen eczeem, en kraanwater, dus leidingwater met een hoge concentratie kalkaanslag-vormende deeltjes. Onderzoeken brachten tot nog toe overigens geen onomwonden uitkomsten op.

Waterhardheid Aalsmeerderbrug objectief bepalen

Je kunt de aanwezigheid van kalkvormende deeltjes in drinkwater bepalen en vervolgens uitdrukken in een bepaalde grootheid. Zoals de genoemde 6,00 Duitse graden in Aalsmeerderbrug**. Dat is een feitelijke en wetenschappelijke bepaling. Er zijn overzichten met dergelijke metingen voor alle Nederlandse plaatsen. Over het geheel genomen zijn die accuraat, maar incidenteel kan een waarde verouderd zijn.

Het is een feit dat uitsluitend met totaal kalkvrij drinkwater van 0 Duitse graden het ontstaan van kalkaanslag tot het verleden behoort. Feit is namelijk ook dat calciumcarbonaat (oftewel kalkaanslag) zich vormt vanaf een waterhardheid van 2,7 dH.

Maar, waar de strikte grenslijn ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is zoals gezegd een redelijk subjectieve beoordeling.

Zelf omrekenen hardheid water Aalsmeerderbrug

Rekensom voor 6,00 dH, bij een middelmatig verbruik per jaar van 180 kuub water:
17,8 gram x 6,00 dH x 180m3 = 19,22 kilogram kalkaanslag.

Is een waterontharder nodig in Aalsmeerderbrug?

Iedereen ervaart volledig onthard leidingwater als prettig en over het algemeen smakelijk. Theemakers zoals het vermaarde Twinings raden zo zacht drinkwater aan voor de beste Britse thee, zoals ze schrijven op Twinings.com:

Soms ontwikkelt zich een vet-achtig residu tegen de wand van mijn beker en in mijn thee – Wat is dit?

Door de minimale bladgrootte in een theebuiltje, is het mogelijk dat thee essentiële oliën loslaat, wat soms een bezinksel kan formeren. Dit bruinkleurige residu komt meestal voor in oorden met kalkrijk leidingwater. Dit kan beduidend gereduceerd worden door het gebruik van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van ketelsteen of eczeem echter een belangrijker motief om een waterontharder te kopen. In iedere Nederlandse plaats zullen deze voordelen merkbaar zijn. Ook in de plaats Aalsmeerderbrug is het zodoende in ieder geval nuttig om een waterontharder te installeren om op die manier de hardheid van het water van 6,00 naar 0 Duitse graden terug te brengen.