Waterhardheid Afferden L (Bergen (L.))

Zacht
0
7,34
dH
7,84
dH
Tamelijk hard
3
Behoorlijk hard
8
Erg hard
16
20
Home

7,34 Duitse graden. Zo hard is het leidingwater in Afferden L minimaal. Dit geldt als tamelijk hard water. dH (Deutsche Härte) is een grootheid waarbij iedere graad staat voor 17,8 gram kalk in elke m3 leidingwater. 7,34 dH x 17,8 gram x 180m3 = 23,52 kilogram kalkvormende deeltjes.

Toch kan het leidingwater op uw postcode behoorlijk afwijken. De grootste waterhardheid in Afferden L is 7,84 Duitse graden. Dit geldt als tamelijk hard water.

Afferden L telt 2.135 inwonenden. Het is een kleine woonplaats. Afferden L ligt in de gemeente Bergen. Deze hoort bij de zuidelijke provincie Limburg.


Persoonlijke beleving tamelijk hard water Afferden L

Mensen kunnen hardheid van 7,34 dH misschien "OK" vinden. De beleving van een bepaalde waterhardheid is onmiskenbaar subjectief. Wat vindt u van het (schoon)poetsen van de badkamer?.

Kraanwater met deze waterhardheid is in elk geval geenszins nadelig voor het lichaam*. Hoe dan ook is het een fabeltje dat een waterhardheid van 7,34 Duitse graden zacht kraanwater is, zoals sommige leidingwaterbedrijven beweren. Het veroorzaakt per slot van rekening kalkaanslag.

*Er is nog wel verwarring over het verband tussen eczeem, en drinkwater, dus drinkwater met een hoge concentratie kalkaanslag-vormende deeltjes. Studies leverden tot nu toe overigens geen ontegensprekelijke uitkomsten op.

Waterhardheid Afferden L waardevrij duiden

Je kunt de aanwezigheid van calcium en magnesium in water meten en vervolgens aanduiden in een bepaalde meeteenheid. Bijvoorbeeld de genoemde 7,34 dH in Afferden L**. Dat is een objectieve en wetenschappelijke observatie. Er zijn overzichten met dergelijke getallen voor alle Nederlandse plaatsen. Door de bank genomen zijn die metingen juist, maar nu en dan kan een getal niet meer actueel zijn.

Het is ontegenzeggelijk dat alleen met volledig kalkvrij leidingwater van 0 Duitse graden het ontstaan van kalkaanslag verdwenen is. Feit is namelijk ook dat calciumcarbonaat (met andere woorden kalkaanslag) neerslaat vanaf een waterhardheid van 2,7 dH (Duitse graden).

Maar, op welk punt de exacte grens ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is nogmaals een redelijk persoonlijke beoordeling.

Zelf omrekenen hardheid Afferden L

Berekening voor 7,34 dH, bij een gemiddeld jaarlijks verbruik van 180.000 liter water:
17,8 gram x 7,34 dH x 180m3 = 23,52 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

Is een waterontharder zinvol in Afferden L?

Kalkvrij drinkwater wordt praktisch altijd als comfortabel ervaren. Theefabrikanten zoals het eeuwenoude Twinings bevelen zo zacht leidingwater aan voor de ultieme Engelse thee, zoals te lezen valt op Twinings.com:

Soms formeert zich een olieachtig overblijfsel aan de zijkant van mijn beker en op mijn thee – Wat is dat?

Door de minimale bladgrootte in een theezakje, zou het kunnen dat thee een aantal essentiële oliën afscheidt, wat soms een residu kan formeren. Dit bruinkleurige bezinksel komt praktisch altijd voor in regio’s met kalkrijk drinkwater. Dit kan fors verminderd worden door het gebruik van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van kalkaanslag of eczeem echter een belangrijkere stimulans om een waterontharder aan te schaffen. Overal in Nederland zullen deze voordelen merkbaar zijn. Ook in de plaats Afferden L is het derhalve duidelijk zinvol om een waterontharder te installeren om op die manier de waterhardheid van 7,34 naar 0 dH te reduceren.