Waterhardheid Almere (Almere)

Zacht
0
4,40
dH
Tamelijk hard
3
Behoorlijk hard
8
Erg hard
16
20
Home

4,40 dH. Dat is de waterhardheid van het kraanwater in Almere. Dit houdt in dat uw water tamelijk hard is. 1 dH waterhardheid wil zeggen dat de concentratie kalkaanslag-vormende deeltjes 17,8 gram in elke 1000 liter water is. 4,40 dH x 17,8 gram x 180m3 = 14,10 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

Almere biedt plaats aan 195.210 inwonenden. Dit hoort bij de top-50 steden van Nederland en is daarmee een behoorlijk omvangrijke woonplaats. Almere ligt in de centrale provincie Flevoland in de gemeente Almere.


Persoonlijke waarneming tamelijk hard water Almere

Men kan waterhardheid van 4,40 dH misschien "geen probleem" vinden. De perceptie van de gegeven waterhardheid is ontegensprekelijk onderhevig aan persoonlijke waarneming. Wat vindt u van het schrobben van de douchekranen?.

Kraanwater van deze hardheid is in ieder geval niet schadelijk voor de gezondheid*. Evenwel is het onzin dat water met een hardheid van 4,40 Duitse graden zacht kraanwater is, zoals sommige leidingwatermaatschappijen zeggen. Het leidt tenslotte tot kalkaanslag.

*Er is nog discussie over de context van eczeem, en drinkwater, dus drinkwater met een hoge concentratie kalkaanslag-vormende deeltjes. Studies leverden overigens geen overduidelijke uitkomsten op.

Waterhardheid Almere objectief testen

Je kunt calcium en magnesium in drinkwater testen en dan aanduiden in een vastgestelde grootheid. Bijvoorbeeld de geconcludeerde 4,40 Duitse graden in Almere**. Dat is een objectieve en wetenschappelijke observatie. Er bestaan overzichten met zulke getallen voor alle Nederlandse plaatsen. In de meeste gevallen zijn die correct, maar zo nu en dan kan een getal niet meer actueel zijn.

Het staat vast dat uitsluitend met geheel kalkvrij kraanwater van 0 dH de vorming van kalkaanslag verleden tijd is. Het staat namelijk ook vast dat calciumcarbonaat (hetzij kalkaanslag) zich begint te vormen al vanaf een waterhardheid van 2,7 dH (Deutsche Härte).

Maar, op welk punt de exacte scheiding ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is nogmaals een vrij subjectieve waardering.

Zelf omrekenen hardheid water Almere

Rekensom voor 4,40 dH, bij een middelmatig verbruik per jaar van 180 kuub water:
17,8 gram x 4,40 dH x 180m3 = 14,10 kilogram kalkdeeltjes.

Hoe nuttig is een waterontharder in Almere?

Een ieder ervaart kalkvrij water als weldadig en praktisch altijd smakelijk. Theeproducenten zoals het eeuwenoude Twinings bevelen bijvoorbeeld zacht drinkwater aan voor de beste Britse thee, zoals je kan lezen op Twinings.com:

Af en toe vormt zich een olieachtig overblijfsel tegen de wand van mijn mok en op mijn thee – Hoe is dat mogelijk?

Gezien de kleine bladgrootte in een theezakje, zou het kunnen dat thee essentiële oliesoorten afscheidt, wat van tijd tot tijd een residu kan vormen. Dit bruinkleurige restant komt het meest voor in plaatsen met hard water. Dit kan aanmerkelijk teruggebracht worden met het gebruik van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van kalkaanslag of een kwetsbare huid echter een belangrijkere aanleiding om een ontharder te kopen. In iedere Nederlandse plaats zullen deze voordelen merkbaar zijn. Ook in de woonplaats Almere is het dus absoluut zinvol om een waterontharder te installeren en op die manier de hardheid van 4,40 naar 0 Duitse hardheid graden te reduceren.