Waterhardheid Alteveer gem Hoogeveen (Hoogeveen)

Zacht
0
6,38
dH
7,84
dH
Tamelijk hard
3
Behoorlijk hard
8
Erg hard
16
20
Home

6,38 dH. Zo hard is het drinkwater in Alteveer gem Hoogeveen minimaal. Dit betekent dat uw water tamelijk hard is. dH (Deutsche Härte) is een bereik waarbij iedere graad neerkomt op 17,8 gram kalkdeeltjes in elke kuub leidingwater. 6,38 dH x 17,8 gram x 180m3 = 20,44 kilogram kalkdeeltjes.

Let wel, het kraanwater op uw postcode kan aanzienlijk verschillen. De meest ongunstige hardheid in Alteveer gem Hoogeveen is 7,84 Duitse graden. Dit staat bekend als tamelijk hard water.

Alteveer gem Hoogeveen biedt plaats aan 75 inwoners. Dit is een kleine woonplaats. Alteveer gem Hoogeveen hoort bij de noordelijke provincie Drenthe in de gemeente Hoogeveen.


Persoonlijke beleving tamelijk hard water Alteveer gem Hoogeveen

Sommige mensen kunnen waterhardheid van 6,38 dH wellicht "heel gewoon" vinden. De perceptie van de vastgestelde hardheid is onmiskenbaar persoonlijk. Wat vindt u van het ontkalken van de badkamer?.

Leidingwater van deze waterhardheid is in elk geval geenszins nadelig voor het lichaam*. Niettemin is het onzin dat een waterhardheid van 6,38 dH zacht kraanwater is, zoals sommige drinkwaterbedrijven verkondigen. Het leidt per slot van rekening tot kalkaanslag in de badkamer.

*Er is nog debat over de samenhang van eczeem, en de hardheid van kraanwater, dus leidingwater met een hoge concentratie kalkaanslag-vormende deeltjes. Studies leverden vooralsnog overigens geen heldere conclusies op.

Waterhardheid Alteveer gem Hoogeveen waardevrij duiden

Je kunt kalkdeeltjes in water bepalen en vervolgens weergeven in een vastgestelde eenheid. Bijvoorbeeld de eerder aangeduide 6,38 Duitse graden in Alteveer gem Hoogeveen**. Dat is een waardevrije en wetenschappelijke observatie. Er zijn tabellen met zulke getallen voor alle Nederlandse plaatsen. In het algemeen zijn die metingen correct, maar incidenteel kan een meting niet meer correct zijn.

Het is ontegenzeggelijk dat uitsluitend met geheel kalkloos drinkwater van 0 Duitse graden het ontstaan van kalkaanslag tot het verleden behoort. Feit is namelijk ook dat calciumcarbonaat (ofwel kalkaanslag) zich manifesteert beginnend bij een waterhardheid van 2,7 dH (Duitse graden).

Maar, waar de scherpe overgang ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is dus een tamelijk subjectieve beoordeling.

Zelf uitrekenen hardheid Alteveer gem Hoogeveen

Berekening voor 6,38 dH, bij een doorsnee jaarlijks verbruik van 180 kuub water:
17,8 gram x 6,38 dH x 180m3 = 20,44 kilogram kalkaanslag.

Is een waterontharder noodzakelijk in Alteveer gem Hoogeveen?

Iedereen ondervindt onthard drinkwater als prettig en over het algemeen smakelijk. Theefabrikanten zoals het overzeese Twinings raden bijvoorbeeld zacht leidingwater aan voor de beste Engelse thee, zoals te lezen valt op Twinings.com:

Van tijd tot tijd vormt zich een olieachtig bezinksel tegen de wand van mijn theeglas en op mijn thee – Wat is dat?

Gezien de geringe bladgrootte in een theebuiltje, zou het kunnen dat thee een aantal essentiële oliesoorten loslaat, wat soms een restant kan vormen. Dit bruine bezinksel komt het meest voor in streken met kalkrijk drinkwater. Dit kan aanzienlijk verminderd worden door het gebruik van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van kalkaanslag of een droge huid echter een belangrijker motief om een waterontharder aan te schaffen. In iedere Nederlandse plaats zullen deze voordelen merkbaar zijn. Ook in de woonplaats Alteveer gem Hoogeveen is het derhalve uiterst zinnig om een waterontharder te installeren om zo de hardheid van 6,38 naar 0 Duitse hardheid graden terug te brengen.