Waterhardheid America (Horst aan de Maas)

Zacht
0
7,34
dH
7,84
dH
Tamelijk hard
3
Behoorlijk hard
8
Erg hard
16
20
Home

Het leidingwater in America kenmerkt zich door een minimale waterhardheid van plus minus 7,34 Duitse graden. Dit betekent dat uw water tamelijk hard is. dH (Deutsche Härte) is een schaal waarbij elke graad neerkomt op 17,8 gram kalkaanslag in elke kuub drinkwater. 7,34 dH x 17,8 gram x 180m3 = 23,52 kilogram kalkdeeltjes.

Desondanks kan het water op uw postcode aanzienlijk afwijken. De grootste hardheid in America is 7,84 dH. Dit is tamelijk hard water.

America is een kleine woonplaats met 2.085 inwoners. America ligt in de zuidelijke provincie Limburg in de gemeente Horst aan de Maas.


Persoonlijke beleving tamelijk hard drinkwater America

Sommige mensen kunnen hardheid van 7,34 Duitse graden "normaal" vinden. De betekenis van een gegeven hardheid is nogal onderhevig aan persoonlijke waarneming. Wat vindt u van het boenen van de tegels in de badkamer?.

Leidingwater van deze hardheid is in ieder geval niet riskant voor het lichaam*. Hoe dan ook is het een fabeltje dat een waterhardheid van 7,34 Duitse graden zacht drinkwater is, zoals sommige drinkwaterbedrijven verkondigen. Het veroorzaakt per slot van rekening kalkaanslag in de badkamer.

*Er is wel debat over de context van eczeem, en hard kraanwater, dus drinkwater met een hoge concentratie kalkdeeltjes. Onderzoeken brachten overigens geen overduidelijke conclusies op.

Hardheid America objectief vaststellen

Je kunt de aanwezigheid van calcium en magnesium in water meten en dan weergeven in een vastgestelde meeteenheid. Zoals de genoemde 7,34 dH in America**. Dat is een waardevrije en wetenschappelijke bepaling. Er zijn lijsten met dergelijke waarden voor elke Nederlandse plaats. Vaak zijn die accuraat, maar nu en dan kan een waarde zijn verouderd.

Het staat vast dat uitsluitend met totaal onthard drinkwater van 0 dH het ontstaan van kalkaanslag verleden tijd is. Feit is namelijk ook dat calciumcarbonaat (met andere woorden kalkaanslag) zich manifesteert al vanaf een waterhardheid van 2,7 dH.

Maar, waar de strikte scheiding ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is dus een behoorlijk persoonlijke waardering.

Zelf uitrekenen hardheid water America

Becijfering voor 7,34 dH, bij een doorsnee verbruik per jaar van 180 kuub water:
17,8 gram x 7,34 dH x 180m3 = 23,52 kilogram kalkvormende deeltjes.

Hoe essentieel is een waterontharder in America?

Onthard drinkwater wordt doorgaans als prettig beoordeeld. Theeproducenten zoals het gekende Twinings bevelen zo zacht leidingwater aan voor de lekkerste Engelse thee, zoals ze schrijven op hun website:

Soms formeert zich een olieachtig residu tegen de wand van mijn kopje en op mijn thee – Wat is dit?

Gezien de geringe bladgrootte in een theezakje, is het mogelijk dat thee een aantal essentiële oliën afscheidt, wat zo nu en dan een overblijfsel kan formeren. Dit bruine restant komt meestal voor in regio’s met hard drinkwater. Dit kan aanzienlijk teruggebracht worden door de inzet van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van kalkaanslag of eczeem echter een belangrijkere aanleiding om een ontharder te kopen. In iedere Nederlandse plaats zullen deze voordelen zichtbaar zijn. Ook in de woonplaats America is het daarom duidelijk zinnig om een waterontharder te installeren om zo de hardheid van het water van 7,34 naar 0 Duitse graden te reduceren.