Waterhardheid Arnemuiden (Middelburg)

Zacht
0
6,38
dH
7,84
dH
Tamelijk hard
3
Behoorlijk hard
8
Erg hard
16
20
Home

De minimale waterhardheid van het water in Arnemuiden is ongeveer 6,38 dH. Dit houdt simpelweg in dat uw water tamelijk hard is. Één Duitse graad zorgt voor 17,8 gram kalk-vormende deeltjes per kuub water. 6,38 dH x 17,8 gram x 180m3 = 20,44 kilogram kalkaanslag.

Desondanks kan het drinkwater op uw postcode nogal verschillen. De meest ongunstige waterhardheid in Arnemuiden is 7,84 dH. Dit geldt als tamelijk hard water.

Arnemuiden is een kleine woonplaats met 5.430 inwonenden. Arnemuiden maakt deel uit van de zuidelijke provincie Zeeland in de gemeente Middelburg.


Persoonlijke ervaring tamelijk hard leidingwater Arnemuiden

Sommige mensen kunnen waterhardheid van 6,38 Duitse graden wellicht "acceptabel" vinden. De ervaring van een bepaalde waterhardheid is onbetwistbaar persoonlijk. Wat vindt u van het ontkalken van de douchekranen?.

Leidingwater van deze waterhardheid is in ieder geval niet risicovol voor het lichaam*. Nochtans is het onzin dat water met een hardheid van 6,38 Duitse graden zacht leidingwater is, zoals sommige watermaatschappijen verkondigen. Het leidt immers tot kalkaanslag.

*Er is nog verwarring over het verband tussen eczeem, en kraanwater, dus drinkwater met een hoge concentratie kalkdeeltjes. Onderzoeken brachten tot nu toe overigens geen heldere uitkomsten op.

Waterhardheid Arnemuiden waardevrij duiden

Je kunt de mineralen in drinkwater bepalen en dan aanduiden in een bepaalde meeteenheid. Zoals de genoemde 6,38 dH in Arnemuiden**. Dat is een feitelijke en wetenschappelijke uitspraak. Er bestaan tabellen met zulke metingen voor elke Nederlandse plaats. Meestal zijn die metingen accuraat, maar nu en dan kan een getal niet meer actueel zijn.

Het is duidelijk dat alleen met onthard leidingwater van 0 Duitse graden het ontstaan van kalkaanslag verleden tijd is. Het staat namelijk ook vast dat calciumcarbonaat (ofwel kalkaanslag) neerslaat al vanaf een waterhardheid van 2,7 dH.

Maar, op welk punt de exacte afbakening ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is nogmaals een persoonlijke waardering.

Zelf omrekenen hardheid Arnemuiden

Becijfering voor 6,38 dH, bij een doorsnee jaarverbruik van 180.000 liter water:
17,8 gram x 6,38 dH x 180m3 = 20,44 kilogram kalkaanslag.

Is een waterontharder nuttig in Arnemuiden?

Zacht kraanwater wordt over het algemeen als prettig ervaren. Theeproducenten zoals het vermaarde Twinings bevelen zo zacht kraanwater aan voor de beste Britse thee, zoals te lezen valt op Twinings.com:

Van tijd tot tijd vormt zich een olieachtig restant aan de zijkant van mijn kopje en op mijn thee – Wat is dit?

Gezien de geringe bladgrootte in een theezakje, zou het kunnen dat thee een aantal essentiële oliën loslaat, wat af en toe een residu kan vormen. Dit bruine residu komt in de regel voor in gebieden met kalkrijk water. Dit kan beduidend teruggebracht worden met de inzet van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van kalkaanslag of eczeem echter een belangrijkere reden om een ontharder te kopen. Overal in Nederland zullen deze voordelen merkbaar zijn. Ook in de woonplaats Arnemuiden is het zodoende absoluut zinnig om een waterontharder te installeren om vervolgens de hardheid van het drinkwater van 6,38 naar 0 dH te reduceren.