Waterhardheid Babyloniënbroek (Aalburg)

Zacht
0
Tamelijk hard
3
10,36
dH
Behoorlijk hard
8
Erg hard
16
20
Home

De waterhardheid van het drinkwater in Babyloniënbroek bedraagt ongeveer 10,36 Duitse graden. Dit staat bekend als behoorlijk hard water. Één dH is 17,8 gram kalkaanslag-vormende deeltjes per kuub water. 10,36 dH x 17,8 gram x 180m3 = 33,19 kilogram kalkdeeltjes.

Babyloniënbroek is een zeer kleine woonplaats met 410 inwoners. Babyloniënbroek hoort bij de gemeente Aalburg. Deze hoort bij de zuidelijke provincie Noord-Brabant.


Persoonlijke ervaring behoorlijk hard kraanwater Babyloniënbroek

Iemand kan waterhardheid van 10,36 Duitse graden "OK" vinden. De perceptie van de gegeven hardheid is onbetwistbaar onderhevig aan persoonlijke waarneming. Wat vindt u van het schoonmaken van de tegels in de badkamer?.

Water van deze hardheid is in ieder geval niet nadelig voor het lichaam*. Desalniettemin is het een verzinsel dat water met een hardheid van 10,36 dH zacht leidingwater is, zoals enkele leidingwatermaatschappijen vertellen. Het leidt tenslotte tot kalkaanslag in de badkamer.

*Er is nog wel verwarring over de correlatie van eczeem, en hard kraanwater, ofwel kraanwater met een hoge concentratie kalk-vormende deeltjes. Onderzoeken brachten overigens geen ondubbelzinnige conclusies op.

Waterhardheid Babyloniënbroek objectief duiden

Je kunt de aanwezigheid van calcium en magnesium in water bepalen en dan aanduiden in een vastgestelde maat. Zoals de genoemde 10,36 Duitse graden in Babyloniënbroek**. Dat is een feitelijke en wetenschappelijk gefundeerde bepaling. Er bestaan lijsten met zulke metingen voor elke Nederlandse plaats. In het algemeen zijn die accuraat, maar nu en dan kan een waarde verouderd zijn.

Het staat vast dat uitsluitend met kalkvrij kraanwater van 0 Duitse graden het ontstaan van kalkaanslag geen kans meer krijgt. Feit is namelijk ook dat calciumcarbonaat (ofwel kalkaanslag) zich begint te vormen startend bij een waterhardheid van 2,7 dH (Deutsche Härte).

Maar, op welk punt de scherpe afbakening ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is dus een tamelijk persoonlijke beoordeling.

Zelf uitrekenen hardheid water Babyloniënbroek

Becijfering voor 10,36 dH, bij een veel gezien jaarverbruik van 180 kuub water:
17,8 gram x 10,36 dH x 180m3 = 33,19 kilogram kalkvormende deeltjes.

Is een waterontharder essentieel in Babyloniënbroek?

Zacht leidingwater wordt over het algemeen als behaaglijk beoordeeld. Theeproducenten zoals het eeuwenoude Twinings bevelen zo zacht leidingwater aan voor de beste Britse thee, zoals je kan lezen op Twinings.com:

Van tijd tot tijd vormt zich een vet-achtig bezinksel tegen de wand van mijn beker en in mijn thee – Hoe kan dit?

Door de bescheiden bladgrootte in een theezakje, is het mogelijk dat thee essentiële oliën afscheidt, wat soms een overblijfsel kan ontwikkelen. Dit bruinkleurige overblijfsel komt over het algemeen voor in regio’s met hard kraanwater. Dit kan aanmerkelijk teruggebracht worden door het gebruik van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van kalkaanslag of een gevoelige huid echter een grotere motivatie om een ontharder aan te schaffen. In iedere Nederlandse plaats zullen deze voordelen merkbaar zijn. Ook in de plaats Babyloniënbroek is het dus zeker zinnig om een waterontharder te plaatsen en op die manier de hardheid van het water van 10,36 naar 0 Duitse graden te verminderen.