Waterhardheid Bergen (NH) (Bergen (NH.))

Zacht
0
6,00
dH
Tamelijk hard
3
10,36
dH
Behoorlijk hard
8
Erg hard
16
20
Home

Het leidingwater in Bergen (NH) heeft een minimale waterhardheid van plus minus 6,00 Duitse graden. Dit houdt simpelweg in dat uw water tamelijk hard is. Één Duitse graad komt overeen met 17,8 gram kalkaanslag-vormende deeltjes in elke kuub water. 6,00 dH x 17,8 gram x 180m3 = 19,22 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

Let wel, het water op uw postcode kan nogal verschillen. De hoogste waterhardheid in Bergen (NH) is 10,36 dH. Dit noemen we behoorlijk hard water.

Bergen (NH) is een naar verhouding kleine woonplaats met 12.325 inwoners. Bergen (NH) bevindt zich in de gemeente Bergen (NH.). Die bevindt zich in de westelijke provincie Noord-Holland.


Persoonlijke waarneming tamelijk hard kraanwater Bergen (NH)

Mensen kunnen een waterhardheid van 6,00 Duitse graden "geen probleem" vinden. De ervaring van een vastgestelde hardheid is onbetwistbaar subjectief. Wat vindt u van het (schoon)poetsen van de tegels in de badkamer?.

Kraanwater van deze waterhardheid is in ieder geval geenszins nadelig voor de gezondheid*. Hoe dan ook is het onzin dat water met een hardheid van 6,00 Duitse graden zacht kraanwater is, zoals sommige kraanwatermaatschappijen beweren. Het leidt immers tot een verkalkte badkamer.

*Er is verwarring over de context van eczeem, en de hardheid van leidingwater, dus leidingwater met een hoge concentratie kalkaanslag-vormende deeltjes. Onderzoeken brachten overigens geen overduidelijke uitkomsten op.

Hardheid Bergen (NH) waardevrij vaststellen

Je kunt de aanwezigheid van kalkdeeltjes in water testen en vervolgens aanduiden in een vastgestelde meeteenheid. Bijvoorbeeld de eerder aangeduide 6,00 dH in Bergen (NH)**. Dat is een objectieve en wetenschappelijke bepaling. Er bestaan overzichten met zulke getallen voor elke Nederlandse plaats. In het algemeen zijn die juist, maar af en toe kan een waarde door de actualiteit zijn achterhaald.

Het is een feit dat uitsluitend met kalkloos drinkwater van 0 dH de vorming van kalkaanslag verdwenen is. Het staat namelijk ook vast dat calciumcarbonaat (met andere woorden kalkaanslag) zich vormt beginnend bij een waterhardheid van 2,7 dH (Duitse graden).

Maar, waar precies de strikte scheiding ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is zoals gezegd een behoorlijk persoonlijke waardering.

Zelf uitrekenen hardheid water Bergen (NH)

Berekening voor 6,00 dH, bij een gemiddeld jaarverbruik van 180.000 liter water:
17,8 gram x 6,00 dH x 180m3 = 19,22 kilogram kalk.

Is een waterontharder noodzakelijk in Bergen (NH)?

Zacht water wordt doorgaans als prettig ervaren. Theeproducenten zoals het bekende Twinings raden bijvoorbeeld zacht drinkwater aan voor de beste Britse thee, zoals u kunt lezen op hun website:

Soms vormt zich een vet-achtig residu aan de zijkant van mijn kopje en op mijn thee – Hoe kan dat?

Door de kleine bladgrootte in een theezakje, is het mogelijk dat thee een paar essentiële oliën afscheidt, wat van tijd tot tijd een restant kan formeren. Dit bruinkleurige overblijfsel komt het meest voor in oorden met hard kraanwater. Dit kan aanzienlijk teruggebracht worden met het gebruik van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van kalkafzetting of een droge huid echter een belangrijker motief om een ontharder te kopen. Overal in Nederland zullen deze voordelen zichtbaar zijn. Ook in de woonplaats Bergen (NH) is het dus zonder twijfel zinnig om een waterontharder te installeren en vervolgens de hardheid van 6,00 naar 0 Duitse hardheid graden terug te dringen.