Waterhardheid Bleskensgraaf ca (Molenwaard)

Zacht
0
4,98
dH
Tamelijk hard
3
9,41
dH
Behoorlijk hard
8
Erg hard
16
20
Home

De minimale waterhardheid van het drinkwater in Bleskensgraaf ca ligt rond 4,98 Duitse graden. Dit betekent dat uw water tamelijk hard is. dH (Deutsche Härte) is een maat waarbij iedere graad staat voor 17,8 gram kalk in elke m3 drinkwater. 4,98 dH x 17,8 gram x 180m3 = 15,96 kilogram kalkvormende deeltjes.

Toch kan het water op uw postcode aanzienlijk afwijken. De maximale hardheid in Bleskensgraaf ca is 9,41 Duitse graden. Dit geldt als behoorlijk hard water.

Bleskensgraaf ca telt 2.825 inwoners. Het is een kleine woonplaats. Bleskensgraaf ca ligt in de gemeente Molenwaard. Deze hoort bij de westelijke provincie Zuid-Holland.


Persoonlijke beleving tamelijk hard drinkwater Bleskensgraaf ca

Iemand kan een hardheid van 4,98 dH wellicht "prima" vinden. De waarneming van een gegeven waterhardheid is ontegensprekelijk onderhevig aan persoonlijke waarneming. Wat vindt u van het (schoon)poetsen van de kranen?.

Water van deze waterhardheid is in elk geval geenszins riskant voor mens of dier*. Het is echter ook een verzinsel dat water van 4,98 dH zacht water is, zoals sommige drinkwaterbedrijven zeggen. Het leidt immers tot kalkaanslag op de douchewand.

*Er is wel verwarring over de relatie tussen eczeem, en hard drinkwater, dus kraanwater met een hoge concentratie kalkaanslag-vormende deeltjes. Studies brachten tot nu toe overigens geen onweerlegbare uitkomsten op.

Hardheid Bleskensgraaf ca waardevrij vaststellen

Je kunt calcium en magnesium in leidingwater testen en dan aanduiden in een bepaalde eenheid. Bijvoorbeeld de beschreven 4,98 dH in Bleskensgraaf ca**. Dat is een objectieve en op wetenschap gebaseerde vaststelling. Er zijn lijsten met dergelijke metingen voor elke Nederlandse plaats. Door de bank genomen zijn die metingen accuraat, maar incidenteel kan een getal niet meer correct zijn.

Het is ontegenzeggelijk dat alleen met totaal kalkvrij drinkwater van 0 dH de vorming van kalkaanslag geen kans meer krijgt. Vast staat namelijk ook dat calciumcarbonaat (dus kalkaanslag) zich vormt al vanaf een waterhardheid van 2,7 dH (Deutsche Härte).

Maar, op welk punt precies de scherpe scheiding ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is nogmaals een subjectieve waardering.

Zelf uitrekenen hardheid water Bleskensgraaf ca

Becijfering voor 4,98 dH, bij een middelmatig jaarverbruik van 180.000 liter water:
17,8 gram x 4,98 dH x 180m3 = 15,96 kilogram kalk.

Hoe nuttig is een waterontharder in Bleskensgraaf ca?

Zacht leidingwater wordt praktisch altijd als prettig beoordeeld. Theemakers zoals het overzeese Twinings bevelen bijvoorbeeld zacht water aan voor de lekkerste Britse thee, zoals ze schrijven op hun website:

Van tijd tot tijd formeert zich een vet-achtig overblijfsel aan de zijkant van mijn mok en op mijn thee – Hoe kan dit?

Gezien de kleine bladgrootte in een theebuiltje, zou het kunnen dat thee een paar essentiële oliesoorten loslaat, wat van tijd tot tijd een residu kan formeren. Dit bruine restant komt in het algemeen voor in oorden met kalkrijk leidingwater. Dit kan fors teruggebracht worden met de inzet van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van kalkafzetting of eczeem echter een grotere motivatie om een waterontharder aan te schaffen. In iedere Nederlandse plaats zullen deze voordelen zichtbaar zijn. Ook in de plaats Bleskensgraaf ca is het dus duidelijk zinvol om een waterontharder te plaatsen om vervolgens de hardheid van het leidingwater van 4,98 naar 0 Duitse hardheid graden terug te brengen.