Waterhardheid Boesingheliede (Haarlemmermeer)

Zacht
0
6,00
dH
Tamelijk hard
3
10,36
dH
Behoorlijk hard
8
Erg hard
16
20
Home

6,00 dH. Dat is de minimale hardheid van het kraanwater in Boesingheliede. Dit staat bekend als tamelijk hard water. dH (Deutsche Härte) is een bereik waarbij iedere graad zorgt voor 17,8 gram kalk in elke m3 water. 6,00 dH x 17,8 gram x 180m3 = 19,22 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

Let wel, het drinkwater op uw postcode kan aanzienlijk verschillen. De grootste hardheid in Boesingheliede is 10,36 dH. Dit staat te boek als behoorlijk hard water.

Boesingheliede biedt plaats aan 135 inwoners. Dit is een kleine woonplaats. Boesingheliede bevindt zich in de westelijke provincie Noord-Holland in de gemeente Haarlemmermeer.


Persoonlijke betekenis tamelijk hard drinkwater Boesingheliede

De ontvangst van een gegeven hardheid is klaarblijkelijk persoonlijk. Men kan zo een waterhardheid van 6,00 Duitse graden "acceptabel" vinden en dus het boenen van de tegels aanvaarden.

Water met deze hardheid is in elk geval niet een gevaar voor het lichaam*. Aan de andere kant is het onzin dat water met een hardheid van 6,00 dH zacht drinkwater is, zoals enkele drinkwatermaatschappijen zeggen. Het veroorzaakt tenslotte kalk in uw apparaten.

*Er is nog wel verwarring over het verband tussen eczeem, en de hardheid van kraanwater, ofwel drinkwater met een hoge concentratie kalkaanslag-vormende deeltjes. Onderzoeken brachten tot nu toe overigens geen ontegensprekelijke conclusies op.

Hardheid Boesingheliede waardevrij testen

Je kunt de aanwezigheid van de mineralen in water bepalen en vervolgens uitdrukken in een vastgestelde grootheid. Zoals de geconcludeerde 6,00 Duitse graden in Boesingheliede**. Dat is een feitelijke en wetenschappelijk gefundeerde observatie. Er bestaan tabellen met zulke metingen voor alle Nederlandse plaatsen. Door de bank genomen zijn die juist, maar soms kan een waarde zijn verouderd.

Feit is dat uitsluitend met volledig zacht leidingwater van 0 Duitse graden de vorming van kalkaanslag verleden tijd is. Feit is namelijk ook dat calciumcarbonaat (dus kalkaanslag) zich vormt startend bij een waterhardheid van 2,7 dH (Duitse graden).

Maar, op welk punt de strikte overgang ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is dus een redelijk persoonlijke waardering.

Zelf omrekenen hardheid Boesingheliede

Rekensom voor 6,00 dH, bij een middelmatig jaarlijks verbruik van 180 m3 water:
17,8 gram x 6,00 dH x 180m3 = 19,22 kilogram kalkvormende deeltjes.

Hoe zinvol is een waterontharder in Boesingheliede?

Een ieder beleeft zacht water als behaaglijk en praktisch altijd smakelijk. Theefabrikanten zoals het Engelse Twinings raden bijvoorbeeld zacht kraanwater aan voor de lekkerste Engelse thee, zoals je kan lezen op hun website:

Van tijd tot tijd formeert zich een vet-achtig overblijfsel tegen de wand van mijn theeglas en op mijn thee – Hoe kan dit?

Gezien de bescheiden bladgrootte in een theezakje, is het mogelijk dat thee essentiële oliën afscheidt, wat van tijd tot tijd een bezinksel kan ontwikkelen. Dit bruinkleurige overblijfsel komt dikwijls voor in regio’s met kalkrijk kraanwater. Dit kan aanzienlijk teruggebracht worden met het gebruik van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van kalkaanslag of een droge huid echter een belangrijkere drijfveer om een waterontharder aan te schaffen. Overal in Nederland zullen deze voordelen merkbaar zijn. Ook in de plaats Boesingheliede is het dus uiterst nuttig om een waterontharder te plaatsen om op die manier de hardheid van 6,00 naar 0 Duitse hardheid graden te verminderen.