Waterhardheid Bosschenhoofd (Halderberge)

Zacht
0
7,84
dH
Tamelijk hard
3
Behoorlijk hard
8
Erg hard
16
20
Home

7,84 dH. Zo hard is het leidingwater in Bosschenhoofd. Dit betekent dat uw water tamelijk hard is. dH (Deutsche Härte) is een grootheid waarbij elke graad neerkomt op 17,8 gram kalkdeeltjes per 1000 liter water. 7,84 dH x 17,8 gram x 180m3 = 25,12 kilogram kalkdeeltjes.

Bosschenhoofd biedt plaats aan 2.210 inwonenden. Het is een kleine woonplaats. Bosschenhoofd maakt deel uit van de zuidelijke provincie Noord-Brabant in de gemeente Halderberge.


Persoonlijke betekenis tamelijk hard water Bosschenhoofd

Sommige mensen kunnen hardheid van 7,84 dH wellicht "acceptabel" vinden. De gewaarwording van een gegeven hardheid is overduidelijk persoonlijk. Wat vindt u van het schoonmaken van de douchekranen?.

Drinkwater van deze waterhardheid is in ieder geval geenszins risicovol voor het lichaam*. Evenwel is het een fabeltje dat water met een hardheid van 7,84 Duitse graden zacht leidingwater is, zoals sommige drinkwatermaatschappijen zeggen. Het veroorzaakt tenslotte kalkafzetting.

*Er is debat over de relatie tussen eczeem, en hard drinkwater, ofwel leidingwater met een hoge concentratie kalkaanslag-vormende deeltjes. Onderzoeken leverden tot op heden overigens geen significante uitkomsten op.

Waterhardheid Bosschenhoofd objectief duiden

Je kunt calcium en magnesium in water bepalen en vervolgens aanduiden in een bepaalde meeteenheid. Bijvoorbeeld de genoemde 7,84 Duitse graden in Bosschenhoofd**. Dat is een waardevrije en op wetenschap gebaseerde vaststelling. Er zijn overzichten met zulke getallen voor alle Nederlandse plaatsen. In het algemeen zijn die metingen juist, maar incidenteel kan een waarde door de actualiteit zijn achterhaald.

Het staat vast dat uitsluitend met totaal zacht kraanwater van 0 dH de vorming van kalkaanslag geen kans meer krijgt. Het is namelijk ook een feit dat calciumcarbonaat (oftewel kalkaanslag) zich vormt vanaf een waterhardheid van 2,7 dH (Duitse graden).

Maar, op welk punt precies de strikte scheiding ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is dus een vrij persoonlijke beoordeling.

Zelf omrekenen hardheid Bosschenhoofd

Rekensom voor 7,84 dH, bij een middelmatig jaarverbruik van 180.000 liter water:
17,8 gram x 7,84 dH x 180m3 = 25,12 kilogram kalkdeeltjes.

Hoe onmisbaar is een waterontharder in Bosschenhoofd?

Een ieder ervaart onthard leidingwater als behaaglijk en praktisch altijd smakelijk. Theefabrikanten zoals het overzeese Twinings bevelen bijvoorbeeld zacht kraanwater aan voor de lekkerste Engelse thee, zoals te lezen valt op hun website:

Af en toe vormt zich een vet-achtig residu tegen de wand van mijn kop en op mijn thee – Wat is dat?

Gezien de geringe bladgrootte in een theebuiltje, zou het kunnen dat thee een aantal essentiële oliën loslaat, wat zo nu en dan een overblijfsel kan formeren. Dit bruinkleurige residu komt in het algemeen voor in regio’s met hard drinkwater. Dit kan beduidend teruggebracht worden door het gebruik van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van kalkaanslag of een kwetsbare huid echter een grotere motivatie om een ontharder aan te schaffen. Overal in Nederland zullen deze voordelen merkbaar zijn. Ook in de plaats Bosschenhoofd is het daarom beslist nuttig om een waterontharder te installeren om vervolgens de hardheid van 7,84 naar 0 Duitse graden terug te dringen.