Waterhardheid Dinteloord (Steenbergen)

Zacht
0
7,84
dH
Tamelijk hard
3
Behoorlijk hard
8
Erg hard
16
20
Home

De hardheid van het kraanwater in Dinteloord is om en nabij de 7,84 dH. Dit betekent dat uw water tamelijk hard is. 1 dH betekent dat de concentratie kalkvormende deeltjes deeltjes 17,8 gram in iedere m3 water is. 7,84 dH x 17,8 gram x 180m3 = 25,12 kilogram kalkdeeltjes.

Dinteloord biedt plaats aan 5.595 inwonenden. Dit is een kleine woonplaats. Dinteloord bevindt zich in de gemeente Steenbergen. Die bevindt zich in de zuidelijke provincie Noord-Brabant.


Persoonlijke beleving tamelijk hard drinkwater Dinteloord

De gewaarwording van een gegeven hardheid is merkbaar persoonlijk. U kunt zo een waterhardheid van 7,84 Duitse graden "acceptabel" vinden en daarmee het boenen van de tegels aanvaarden.

Leidingwater van deze waterhardheid is in ieder geval niet slecht voor mens of dier*. Evenwel is het onzin dat water van 7,84 Duitse graden zacht drinkwater is, zoals enkele leidingwaterbedrijven zeggen. Het leidt tenslotte tot kalkaanslag op de douchewand.

*Er is nog discussie over de context van eczeem, en drinkwater, dus drinkwater met een hoge concentratie kalkaanslag-vormende deeltjes. Studies brachten tot dusver overigens geen onweerlegbare conclusies op.

Waterhardheid Dinteloord waardevrij bepalen

Je kunt de aanwezigheid van calcium en magnesium in drinkwater bepalen en dan weergeven in een bepaalde grootheid. Bijvoorbeeld de eerder aangeduide 7,84 Duitse graden in Dinteloord**. Dat is een waardevrije en wetenschappelijk gefundeerde uitspraak. Er bestaan reeksen met zulke getallen voor elke Nederlandse plaats. Meestal zijn die metingen correct, maar incidenteel kan een meting niet meer correct zijn.

Het staat vast dat alleen met onthard kraanwater van 0 Duitse graden de vorming van kalkaanslag geen kans meer krijgt. Feit is namelijk ook dat calciumcarbonaat (hetzij kalkaanslag) zich laat zien beginnend bij een waterhardheid van 2,7 dH (Deutsche Härte).

Maar, waar de exacte scheiding ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is nogmaals een persoonlijke beoordeling.

Zelf uitrekenen hardheid water Dinteloord

Becijfering voor 7,84 dH, bij een veel gezien jaarlijks verbruik van 180 m3 water:
17,8 gram x 7,84 dH x 180m3 = 25,12 kilogram kalkvormende deeltjes.

Hoe noodzakelijk is een waterontharder in Dinteloord?

Zacht leidingwater wordt doorgaans als weldadig ervaren. Theeproducenten zoals het eeuwenoude Twinings bevelen zo zacht water aan voor de lekkerste Engelse thee, zoals u kunt lezen op hun website:

Soms formeert zich een olieachtig overblijfsel aan de zijkant van mijn kop en in mijn thee – Hoe kan dit?

Gezien de bescheiden bladgrootte in een theebuiltje, zou het kunnen dat thee essentiële oliën afscheidt, wat van tijd tot tijd een overblijfsel kan vormen. Dit bruine residu komt in het algemeen voor in regio’s met kalkrijk leidingwater. Dit kan flink gereduceerd worden met het gebruik van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van ketelsteen of een droge huid echter een grotere motivatie om een ontharder te kopen. Overal in Nederland zullen deze voordelen merkbaar zijn. Ook in de woonplaats Dinteloord is het derhalve zeker nuttig om een waterontharder te plaatsen om zo de hardheid van 7,84 naar 0 Duitse graden te reduceren.