Waterhardheid Geulle (Meerssen)

Zacht
0
7,34
dH
7,84
dH
Tamelijk hard
3
Behoorlijk hard
8
Erg hard
16
20
Home

7,34 dH. Zo hard is het water in Geulle (Gäöl) minimaal. Dit komt neer op tamelijk hard water. 1 dH komt overeen met 17,8 gram kalkdeeltjes in elke m3 water. 7,34 dH x 17,8 gram x 180m3 = 23,52 kilogram kalkdeeltjes.

Desondanks kan het leidingwater op uw postcode nogal afwijken. De grootste waterhardheid in Geulle (Gäöl) is 7,84 dH. Dit komt neer op tamelijk hard water.

Geulle telt 2.625 inwonenden. Het is een zeer kleine woonplaats. Geulle hoort bij de gemeente Meerssen. Die bevindt zich in de zuidelijke provincie Limburg.


Persoonlijke ervaring tamelijk hard drinkwater Geulle

Iemand kan een hardheid van 7,34 Duitse graden wellicht "normaal" vinden. De indruk van de vastgestelde waterhardheid is kennelijk persoonlijk. Wat vindt u van het schoonmaken van de glazen douchewand?.

Water van deze waterhardheid is in elk geval geenszins een gevaar voor het lichaam*. Dat daargelaten is het een verzinsel dat een waterhardheid van 7,34 dH zacht kraanwater is, zoals sommige kraanwatermaatschappijen vertellen. Het veroorzaakt per slot van rekening kalk in uw apparaten.

*Er is nog wel discussie over het verband tussen eczeem, en de hardheid van kraanwater, ofwel drinkwater met een hoge concentratie kalkdeeltjes. Onderzoeken leverden tot op heden overigens geen ontegensprekelijke uitkomsten op.

Waterhardheid Geulle objectief bepalen

Je kunt kalkdeeltjes in drinkwater meten en dan weergeven in een vastgestelde eenheid. Zoals de geconcludeerde 7,34 dH in Geulle**. Dat is een objectieve en wetenschappelijke bepaling. Er bestaan tabellen met dergelijke metingen voor elke Nederlandse plaats. Door de bank genomen zijn die accuraat, maar soms kan een getal verouderd zijn.

Het is ontegenzeggelijk dat alleen met volledig zacht leidingwater van 0 Duitse graden het ontstaan van kalkaanslag geen kans meer krijgt. Het staat namelijk ook vast dat calciumcarbonaat (hetzij kalkaanslag) zich gaat afzetten startend bij een waterhardheid van 2,7 dH (Deutsche Härte).

Maar, op welk punt precies de strikte scheiding ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is dus een subjectieve beoordeling.

Zelf uitrekenen hardheid water Geulle

Rekensom voor 7,34 dH, bij een veel gezien jaarlijks verbruik van 180.000 liter water:
17,8 gram x 7,34 dH x 180m3 = 23,52 kilogram kalkdeeltjes.

Hoe noodzakelijk is een waterontharder in Geulle?

Een ieder beleeft kalkvrij drinkwater als weldadig en praktisch altijd smakelijk. Theemakers zoals het eeuwenoude Twinings raden bijvoorbeeld zacht leidingwater aan voor de lekkerste Engelse thee, zoals u kunt lezen op hun website:

Van tijd tot tijd ontwikkelt zich een olieachtig residu aan de zijkant van mijn theeglas en in mijn thee – Hoe is dat mogelijk?

Gezien de bescheiden bladgrootte in een theezakje, is het mogelijk dat thee een paar essentiële oliën afscheidt, wat soms een overblijfsel kan vormen. Dit bruine overblijfsel komt normaal gesproken voor in regio’s met hard kraanwater. Dit kan aanzienlijk teruggebracht worden met het gebruik van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van kalkaanslag of eczeem echter een grotere motivatie om een waterontharder te kopen. Overal in Nederland zullen deze voordelen zichtbaar zijn. Ook in de woonplaats Geulle is het zodoende duidelijk zinnig om een waterontharder te installeren en vervolgens de hardheid van 7,34 naar 0 Duitse hardheid graden te verminderen.