Waterhardheid Grave (Grave)

Zacht
0
7,34
dH
Tamelijk hard
3
10,98
dH
Behoorlijk hard
8
Erg hard
16
20
Home

7,34 dH. Zo hard is het water in Grave minimaal. Dit is te kwalificeren als tamelijk hard water. Één dH waterhardheid zorgt voor 17,8 gram kalkaanslag in elke m3 water. 7,34 dH x 17,8 gram x 180m3 = 23,52 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

Let wel, het leidingwater op uw postcode kan behoorlijk afwijken. De meest ongunstige hardheid in Grave is 10,98 Duitse graden. Dit staat te boek als behoorlijk hard water.

Grave biedt plaats aan 8.770 inwoners. Dit is een kleine woonplaats. Grave bevindt zich in de zuidelijke provincie Noord-Brabant in de gemeente Grave.


Persoonlijke betekenis tamelijk hard kraanwater Grave

Mensen kunnen een waterhardheid van 7,34 dH wellicht "OK" vinden. De waarneming van een vastgestelde waterhardheid is in ieder geval onderhevig aan persoonlijke waarneming. Wat vindt u van het ontkalken van de douchekranen?.

Drinkwater van deze hardheid is in elk geval geenszins riskant voor het lichaam*. Toch is het een verzinsel dat een waterhardheid van 7,34 Duitse graden zacht leidingwater is, zoals sommige kraanwaterbedrijven zeggen. Het veroorzaakt per slot van rekening kalk in uw apparaten.

*Er is wel verwarring over het verband tussen eczeem, en drinkwater, dus kraanwater met een hoge concentratie kalkaanslag-vormende deeltjes. Studies brachten tot nog toe overigens geen ondubbelzinnige conclusies op.

Hardheid Grave waardevrij vaststellen

Je kunt de aanwezigheid van kalkdeeltjes in leidingwater bepalen en dan uitdrukken in een vastgestelde maat. Bijvoorbeeld de geconcludeerde 7,34 Duitse graden in Grave**. Dat is een objectieve en wetenschappelijk gefundeerde uitspraak. Er bestaan reeksen met zulke getallen voor alle Nederlandse plaatsen. In de meeste gevallen zijn die metingen accuraat, maar af en toe kan een meting door de actualiteit zijn achterhaald.

Feit is dat alleen met volledig zacht drinkwater van 0 dH de vorming van kalkaanslag tot het verleden behoort. Het staat namelijk ook vast dat calciumcarbonaat (hetzij kalkaanslag) zich gaat afzetten vanaf een waterhardheid van 2,7 dH (Deutsche Härte).

Maar, op welk punt precies de exacte scheidslijn ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is zoals gezegd een betrekkelijk persoonlijke beoordeling.

Zelf omrekenen hardheid Grave

Rekensom voor 7,34 dH, bij een modaal verbruik per jaar van 180.000 liter water:
17,8 gram x 7,34 dH x 180m3 = 23,52 kilogram kalkvormende deeltjes.

Is een waterontharder nuttig in Grave?

Praktisch iedereen ervaart kalkvrij kraanwater als prettig en doorgaans smakelijk. Theeproducenten zoals het bekende Twinings bevelen zo zacht drinkwater aan voor de lekkerste Britse thee, zoals u kunt lezen op hun website:

Af en toe ontwikkelt zich een olieachtig bezinksel aan de zijkant van mijn theeglas en in mijn thee – Hoe kan dat?

Door de bescheiden bladgrootte in een theebuiltje, is het mogelijk dat thee een paar essentiële oliën loslaat, wat zo nu en dan een bezinksel kan ontwikkelen. Dit bruine bezinksel komt in de regel voor in oorden met hard drinkwater. Dit kan aanmerkelijk gereduceerd worden met het gebruik van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van kalkafzetting of eczeem echter een belangrijker motief om een ontharder te kopen. In iedere Nederlandse plaats zullen deze voordelen zichtbaar zijn. Ook in de plaats Grave is het derhalve zonder twijfel zinnig om een waterontharder te installeren en op die manier de hardheid van 7,34 naar 0 Duitse hardheid graden te verminderen.