Waterhardheid Heinenoord (Binnenmaas)

Zacht
0
4,98
dH
Tamelijk hard
3
9,41
dH
Behoorlijk hard
8
Erg hard
16
20
Home

4,98 Duitse graden. Zo hard is het leidingwater in Heinenoord minimaal. Dit betekent dat uw water tamelijk hard is. Één dH waterhardheid betekent dat de concentratie kalkvormende deeltjes deeltjes 17,8 gram in elke m3 water is. 4,98 dH x 17,8 gram x 180m3 = 15,96 kilogram kalkvormende deeltjes.

Toch kan het water op uw postcode aanzienlijk verschillen. De maximale waterhardheid in Heinenoord is 9,41 dH. Dit staat bekend als behoorlijk hard water.

Heinenoord biedt plaats aan 3.535 inwonenden. Dit is een zeer kleine woonplaats. Heinenoord bevindt zich in de gemeente Binnenmaas. Deze bevindt zich in de westelijke provincie Zuid-Holland.


Persoonlijke beleving tamelijk hard water Heinenoord

Sommige mensen kunnen een waterhardheid van 4,98 dH "heel gewoon" vinden. De beleving van de bepaalde waterhardheid is overduidelijk onderhevig aan persoonlijke waarneming. Wat vindt u van het schoonmaken van de douche?.

Leidingwater met deze waterhardheid is in elk geval niet risicovol voor mens of dier*. Evenwel is het een fabeltje dat water van 4,98 dH zacht drinkwater is, zoals sommige leidingwaterbedrijven beweren. Het veroorzaakt per slot van rekening kalkaanslag.

*Er is wel debat over het verband tussen eczeem, en kraanwater, ofwel leidingwater met een hoge concentratie kalkaanslag-vormende deeltjes. Studies leverden tot dusver overigens geen heldere uitkomsten op.

Waterhardheid Heinenoord waardevrij testen

Je kunt de aanwezigheid van kalkvormende deeltjes in drinkwater vaststellen en dan weergeven in een vastgestelde meeteenheid. Zoals de geconcludeerde 4,98 dH in Heinenoord**. Dat is een objectieve en wetenschappelijk gefundeerde uitspraak. Er zijn lijsten met zulke getallen voor alle Nederlandse plaatsen. Vaak zijn die metingen correct, maar incidenteel kan een getal niet meer correct zijn.

Feit is dat uitsluitend met volledig zacht water van 0 Duitse graden de vorming van kalkaanslag geen kans meer krijgt. Het staat namelijk ook vast dat calciumcarbonaat (oftewel kalkaanslag) neerslaat beginnend bij een waterhardheid van 2,7 dH.

Maar, op welk punt precies de strikte grenslijn ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is zoals gezegd een persoonlijke beoordeling.

Zelf uitrekenen hardheid water Heinenoord

Becijfering voor 4,98 dH, bij een veel voorkomend verbruik per jaar van 180.000 liter water:
17,8 gram x 4,98 dH x 180m3 = 15,96 kilogram kalkaanslag.

Is een waterontharder zinvol in Heinenoord?

Kalkvrij drinkwater wordt over het algemeen als behaaglijk beoordeeld. Theeproducenten zoals het bekende Twinings bevelen bijvoorbeeld zacht leidingwater aan voor de lekkerste Engelse thee, zoals je kan lezen op Twinings.com:

Soms ontwikkelt zich een olieachtig residu tegen de wand van mijn theeglas en op mijn thee – Hoe is dit mogelijk?

Gezien de kleine bladgrootte in een theezakje, zou het kunnen dat thee essentiële oliesoorten loslaat, wat af en toe een bezinksel kan ontwikkelen. Dit bruinkleurige overblijfsel komt veelal voor in plaatsen met kalkrijk kraanwater. Dit kan aanmerkelijk gereduceerd worden door het gebruik van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van kalkaanslag of een droge huid echter een belangrijker motief om een waterontharder aan te schaffen. Overal in Nederland zullen deze voordelen zichtbaar zijn. Ook in de plaats Heinenoord is het daarom zonder twijfel nuttig om een waterontharder te plaatsen om zo de waterhardheid van 4,98 naar 0 Duitse graden te reduceren.