Waterhardheid Hendrik-Ido-Ambacht (Hendrik-Ido-Ambacht)

Zacht
0
4,98
dH
Tamelijk hard
3
9,41
dH
Behoorlijk hard
8
Erg hard
16
20
Home

Het kraanwater in Hendrik-Ido-Ambacht kenmerkt zich door een minimale waterhardheid van ongeveer 4,98 dH. Dit geldt als tamelijk hard water. Één dH wil zeggen dat de concentratie kalkvormende deeltjes deeltjes 17,8 gram in iedere 1000 liter water is. 4,98 dH x 17,8 gram x 180m3 = 15,96 kilogram kalkvormende deeltjes.

Maar het drinkwater op uw postcode kan behoorlijk verschillen. De meest ongunstige hardheid in Hendrik-Ido-Ambacht is 9,41 Duitse graden. Dit is te kwalificeren als behoorlijk hard water.

Hendrik-Ido-Ambacht is een relatief kleine woonplaats met 28.645 inwoners. Hendrik-Ido-Ambacht hoort bij de westelijke provincie Zuid-Holland in de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht.


Persoonlijke beleving tamelijk hard leidingwater Hendrik-Ido-Ambacht

Sommige mensen kunnen hardheid van 4,98 dH "OK" vinden. De perceptie van de bepaalde hardheid is duidelijk persoonlijk. Wat vindt u van het schrobben van de douchewand?.

Leidingwater van deze hardheid is in ieder geval niet riskant voor de gezondheid*. Niettemin is het een verzinsel dat water van 4,98 dH zacht leidingwater is, zoals enkele kraanwaterbedrijven vertellen. Het veroorzaakt tenslotte kalk in de badkamer.

*Er is nog discussie over de relatie tussen eczeem, en hard drinkwater, dus kraanwater met een hoge concentratie kalkaanslag-vormende deeltjes. Onderzoeken leverden voorlopig overigens geen heldere uitkomsten op.

Hardheid Hendrik-Ido-Ambacht waardevrij testen

Je kunt de mineralen in drinkwater vaststellen en dan uitdrukken in een bepaalde maat. Zoals de eerder aangeduide 4,98 Duitse graden in Hendrik-Ido-Ambacht**. Dat is een feitelijke en wetenschappelijk gefundeerde vaststelling. Er bestaan reeksen met zulke waarden voor alle Nederlandse plaatsen. Door de bank genomen zijn die juist, maar incidenteel kan een meting verouderd zijn.

Het is een feit dat alleen met geheel kalkvrij kraanwater van 0 dH het ontstaan van kalkaanslag verleden tijd is. Vast staat namelijk ook dat calciumcarbonaat (dus kalkaanslag) zich begint te vormen startend bij een waterhardheid van 2,7 dH (Deutsche Härte).

Maar, op welk punt precies de strikte scheiding ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is nogmaals een nogal subjectieve beoordeling.

Zelf omrekenen hardheid water Hendrik-Ido-Ambacht

Becijfering voor 4,98 dH, bij een veel voorkomend verbruik per jaar van 180.000 liter water:
17,8 gram x 4,98 dH x 180m3 = 15,96 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

Is een waterontharder onmisbaar in Hendrik-Ido-Ambacht?

Kalkvrij leidingwater wordt over het algemeen als prettig beoordeeld. Theefabrikanten zoals het in 1706 opgerichte Twinings raden bijvoorbeeld zacht kraanwater aan voor de beste Engelse thee, zoals u kunt lezen op Twinings.com:

Soms formeert zich een olieachtig residu aan de zijkant van mijn mok en in mijn thee – Wat is dit?

Door de kleine bladgrootte in een theezakje, zou het kunnen dat thee een aantal essentiële oliesoorten loslaat, wat af en toe een overblijfsel kan formeren. Dit bruine overblijfsel komt in de regel voor in oorden met hard leidingwater. Dit kan flink teruggebracht worden door de inzet van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van kalkafzetting of eczeem echter een belangrijkere overweging om een waterontharder te kopen. In iedere Nederlandse plaats zullen deze voordelen zichtbaar zijn. Ook in de woonplaats Hendrik-Ido-Ambacht is het dus in ieder geval zinnig om een waterontharder te plaatsen en vervolgens de hardheid van het drinkwater van 4,98 naar 0 Duitse graden te reduceren.