Waterhardheid Hilvarenbeek (Hilvarenbeek)

Zacht
0
5,26
dH
Tamelijk hard
3
9,41
dH
Behoorlijk hard
8
Erg hard
16
20
Home

Het drinkwater in Hilvarenbeek heeft een minimale waterhardheid van plus minus 5,26 Duitse graden. Dit betekent dat uw water tamelijk hard is. Één dH waterhardheid wil zeggen dat de concentratie kalkvormende deeltjes deeltjes 17,8 gram in iedere 1000 liter water is. 5,26 dH x 17,8 gram x 180m3 = 16,85 kilogram kalkdeeltjes.

Toch kan het drinkwater op uw postcode nogal afwijken. De grootste waterhardheid in Hilvarenbeek is 9,41 dH. Dit is behoorlijk hard water.

Hilvarenbeek biedt plaats aan 8.510 inwonenden. Dit is een kleine woonplaats. Hilvarenbeek ligt in de gemeente Hilvarenbeek. Die bevindt zich in de zuidelijke provincie Noord-Brabant.


Persoonlijke ervaring tamelijk hard drinkwater Hilvarenbeek

U kunt een hardheid van 5,26 Duitse graden wellicht "normaal" vinden. De ervaring van een bepaalde waterhardheid is in ieder geval persoonlijk. Wat vindt u van het schrobben van de douchewand?.

Water van deze hardheid is in ieder geval geenszins nadelig voor het lichaam*. Nochtans is het een fabeltje dat een waterhardheid van 5,26 Duitse graden zacht drinkwater is, zoals enkele drinkwaterbedrijven vertellen. Het leidt per slot van rekening tot een verkalkte badkamer.

*Er is nog wel verwarring over de context van eczeem, en leidingwater, dus kraanwater met een hoge concentratie kalk-vormende deeltjes. Onderzoeken brachten vooralsnog overigens geen ondubbelzinnige conclusies op.

Waterhardheid Hilvarenbeek objectief testen

Je kunt de aanwezigheid van calcium en magnesium in water testen en vervolgens weergeven in een bepaalde maat. Bijvoorbeeld de genoemde 5,26 dH in Hilvarenbeek**. Dat is een waardevrije en wetenschappelijke vaststelling. Er bestaan lijsten met zulke getallen voor alle Nederlandse plaatsen. Meestal zijn die metingen correct, maar incidenteel kan een meting zijn verouderd.

Feit is dat alleen met kalkloos water van 0 dH de vorming van kalkaanslag verdwenen is. Het staat namelijk ook vast dat calciumcarbonaat (met andere woorden kalkaanslag) zich toont beginnend bij een waterhardheid van 2,7 dH (Deutsche Härte).

Maar, op welk punt precies de strikte grens ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is nogmaals een vrij persoonlijke beoordeling.

Zelf omrekenen hardheid water Hilvarenbeek

Calculatie voor 5,26 dH, bij een veel voorkomend jaarlijks verbruik van 180 kuub water:
17,8 gram x 5,26 dH x 180m3 = 16,85 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

Hoe essentieel is een waterontharder in Hilvarenbeek?

Kalkvrij water wordt doorgaans als weldadig ervaren. Theemakers zoals het Britse Twinings raden zo zacht drinkwater aan voor de beste Engelse thee, zoals je kan lezen op Twinings.com:

Zo nu en dan formeert zich een vet-achtig restant tegen de wand van mijn mok en in mijn thee – Hoe is dat mogelijk?

Door de geringe bladgrootte in een theezakje, zou het kunnen dat thee essentiële oliën loslaat, wat van tijd tot tijd een residu kan ontwikkelen. Dit bruinkleurige bezinksel komt in het algemeen voor in streken met hard drinkwater. Dit kan fors teruggebracht worden met de inzet van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van kalkaanslag of eczeem echter een belangrijker motief om een waterontharder te kopen. In iedere Nederlandse plaats zullen deze voordelen merkbaar zijn. Ook in de plaats Hilvarenbeek is het dus zeker nuttig om een waterontharder te plaatsen en vervolgens de hardheid van het drinkwater van 5,26 naar 0 Duitse graden te verminderen.