Waterhardheid Hippolytushoef (Hollands Kroon)

Zacht
0
6,00
dH
Tamelijk hard
3
10,36
dH
Behoorlijk hard
8
Erg hard
16
20
Home

6,00 dH. Dat is de minimale waterhardheid van het drinkwater in Hippolytushoef. Dit komt neer op tamelijk hard water. 1 dH waterhardheid komt neer op 17,8 gram kalk per m3 water. 6,00 dH x 17,8 gram x 180m3 = 19,22 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

Desondanks kan het leidingwater op uw postcode behoorlijk afwijken. De grootste waterhardheid in Hippolytushoef is 10,36 dH. Dit noemen we behoorlijk hard water.

Hippolytushoef is een zeer kleine woonplaats met 5.175 inwonenden. Hippolytushoef bevindt zich in de gemeente Hollands Kroon. Die hoort bij de westelijke provincie Noord-Holland.


Persoonlijke ervaring tamelijk hard drinkwater Hippolytushoef

U kunt een hardheid van 6,00 dH wellicht "geen probleem" vinden. De perceptie van de vastgestelde hardheid is merkbaar subjectief. Wat vindt u van het schoonmaken van de douche?.

Drinkwater met deze hardheid is in elk geval geenszins een gevaar voor het lichaam*. Toch is het onzin dat water van 6,00 dH zacht leidingwater is, zoals sommige waterbedrijven zeggen. Het veroorzaakt immers een verkalkte badkamer.

*Er is nog wel discussie over de relatie tussen eczeem, en hard kraanwater, ofwel drinkwater met een hoge concentratie kalkdeeltjes. Studies brachten vooralsnog overigens geen afgetekende uitkomsten op.

Waterhardheid Hippolytushoef waardevrij duiden

Je kunt de mineralen in kraanwater bepalen en vervolgens aanduiden in een vastgestelde grootheid. Zoals de geconcludeerde 6,00 dH in Hippolytushoef**. Dat is een objectieve en wetenschappelijke observatie. Er bestaan overzichten met dergelijke metingen voor alle Nederlandse plaatsen. Door de bank genomen zijn die correct, maar soms kan een meting niet meer correct zijn.

Feit is dat alleen met volledig zacht leidingwater van 0 dH het ontstaan van kalkaanslag verleden tijd is. Vast staat namelijk ook dat calciumcarbonaat (ofwel kalkaanslag) zich manifesteert vanaf een waterhardheid van 2,7 dH (Deutsche Härte).

Maar, waar precies de strikte scheidslijn ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is nogmaals een tamelijk subjectieve waardering.

Zelf uitrekenen hardheid Hippolytushoef

Rekensom voor 6,00 dH, bij een veel gezien jaarverbruik van 180.000 liter water:
17,8 gram x 6,00 dH x 180m3 = 19,22 kilogram kalk.

Hoe nuttig is een waterontharder in Hippolytushoef?

Kalkvrij kraanwater wordt doorgaans als weldadig beoordeeld. Theefabrikanten zoals het bekende Twinings raden bijvoorbeeld zacht drinkwater aan voor de beste Britse thee, zoals je kan lezen op Twinings.com:

Af en toe ontwikkelt zich een olieachtig residu tegen de wand van mijn kopje en in mijn thee – Wat is dat?

Gezien de kleine bladgrootte in een theebuiltje, is het mogelijk dat thee een aantal essentiële oliesoorten afscheidt, wat af en toe een overblijfsel kan formeren. Dit bruinkleurige residu komt normaal gesproken voor in plaatsen met hard drinkwater. Dit kan aanmerkelijk verminderd worden door de inzet van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van ketelsteen of een gevoelige huid echter een belangrijkere aanmoediging om een waterontharder te kopen. In iedere Nederlandse plaats zullen deze voordelen zichtbaar zijn. Ook in de plaats Hippolytushoef is het derhalve duidelijk nuttig om een waterontharder te plaatsen en vervolgens de hardheid van het drinkwater van 6,00 naar 0 Duitse hardheid graden te verminderen.