Waterhardheid Huissen (Lingewaard)

Zacht
0
7,50
dH
Tamelijk hard
3
Behoorlijk hard
8
Erg hard
16
20
Home

7,50 dH. Dat is de waterhardheid van het water in Huissen. Dit komt neer op tamelijk hard water. 1 dH komt neer op 17,8 gram kalk in elke kuub water. 7,50 dH x 17,8 gram x 180m3 = 24,03 kilogram kalk.

Huissen telt 18.355 inwonenden. Dit is een relatief kleine woonplaats. Huissen ligt in de gemeente Lingewaard. Die bevindt zich in de oostelijke provincie Gelderland.


Persoonlijke waarneming tamelijk hard water Huissen

Iemand kan waterhardheid van 7,50 dH "prima" vinden. De gewaarwording van een vastgestelde waterhardheid is onbetwistbaar persoonlijk. Wat vindt u van het schrobben van de douchewand?.

Kraanwater van deze hardheid is in elk geval geenszins nadelig voor het lichaam*. Toch is het een verzinsel dat water van 7,50 dH zacht water is, zoals enkele kraanwatermaatschappijen zeggen. Het leidt immers tot een verkalkte badkamer.

*Er is debat over de context van eczeem, en de hardheid van drinkwater, dus kraanwater met een hoge concentratie kalk-vormende deeltjes. Studies brachten tot op heden overigens geen duidelijke uitkomsten op.

Waterhardheid Huissen waardevrij testen

Je kunt de aanwezigheid van calcium en magnesium in leidingwater testen en vervolgens uitdrukken in een vastgestelde meeteenheid. Zoals de eerder aangeduide 7,50 dH in Huissen**. Dat is een objectieve en wetenschappelijke bepaling. Er bestaan overzichten met dergelijke metingen voor alle Nederlandse plaatsen. Door de bank genomen zijn die metingen juist, maar af en toe kan een waarde door de actualiteit zijn achterhaald.

Het is een feit dat uitsluitend met totaal zacht drinkwater van 0 Duitse graden het ontstaan van kalkaanslag geen kans meer krijgt. Het staat namelijk ook vast dat calciumcarbonaat (met andere woorden kalkaanslag) zich begint te vormen al vanaf een waterhardheid van 2,7 dH (Duitse graden).

Maar, waar de exacte afbakening ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is nogmaals een redelijk persoonlijke beoordeling.

Zelf uitrekenen hardheid water Huissen

Calculatie voor 7,50 dH, bij een middelmatig jaarverbruik van 180 m3 water:
17,8 gram x 7,50 dH x 180m3 = 24,03 kilogram kalkdeeltjes.

Hoe nuttig is een waterontharder in Huissen?

Kalkvrij water wordt over het algemeen als behaaglijk ervaren. Theemakers zoals het Britse Twinings raden zo zacht leidingwater aan voor de ultieme Britse thee, zoals ze schrijven op Twinings.com:

Soms vormt zich een vet-achtig restant aan de zijkant van mijn mok en in mijn thee – Hoe is dat mogelijk?

Door de minimale bladgrootte in een theezakje, is het mogelijk dat thee een paar essentiële oliën afscheidt, wat soms een bezinksel kan vormen. Dit bruinkleurige restant komt meestal voor in streken met hard drinkwater. Dit kan beduidend verminderd worden met de inzet van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van kalkaanslag of een droge huid echter een belangrijker motief om een waterontharder aan te schaffen. Overal in Nederland zullen deze voordelen merkbaar zijn. Ook in de plaats Huissen is het derhalve in ieder geval nuttig om een waterontharder te installeren om zo de hardheid van 7,50 naar 0 Duitse hardheid graden te reduceren.