Waterhardheid Hulst (Hulst)

Zacht
0
6,38
dH
7,84
dH
Tamelijk hard
3
Behoorlijk hard
8
Erg hard
16
20
Home

6,38 Duitse graden. Zo hard is het kraanwater in Hulst minimaal. Dit betekent dat uw water tamelijk hard is. 1 dH is 17,8 gram kalk-vormende deeltjes per kuub water. 6,38 dH x 17,8 gram x 180m3 = 20,44 kilogram kalkaanslag.

Let wel, het water op uw postcode kan nogal afwijken. De hoogste waterhardheid in Hulst is 7,84 dH. Dit staat te boek als tamelijk hard water.

Hulst is een redelijk kleine woonplaats met 10.795 inwonenden. Hulst bevindt zich in de gemeente Hulst. Deze bevindt zich in de zuidelijke provincie Zeeland.


Persoonlijke beleving tamelijk hard leidingwater Hulst

Sommige mensen kunnen een waterhardheid van 6,38 dH wellicht "prima" vinden. De ervaring van de bepaalde hardheid is nogal onderhevig aan persoonlijke waarneming. Wat vindt u van het ontkalken van de douchekranen?.

Kraanwater van deze waterhardheid is in ieder geval geenszins riskant voor mens of dier*. Het is echter ook niet waar dat een waterhardheid van 6,38 dH zacht water is, zoals sommige watermaatschappijen beweren. Het veroorzaakt tenslotte kalkaanslag in de badkamer.

*Er is nog verwarring over het verband tussen eczeem, en de hardheid van kraanwater, dus kraanwater met een hoge concentratie kalkaanslag-vormende deeltjes. Studies brachten overigens geen significante uitkomsten op.

Waterhardheid Hulst objectief vaststellen

Je kunt de aanwezigheid van kalkvormende deeltjes in drinkwater testen en vervolgens aanduiden in een bepaalde meeteenheid. Bijvoorbeeld de eerder aangeduide 6,38 dH in Hulst**. Dat is een objectieve en wetenschappelijke vaststelling. Er bestaan lijsten met dergelijke getallen voor elke Nederlandse plaats. In het algemeen zijn die juist, maar af en toe kan een meting verouderd zijn.

Het staat vast dat alleen met volledig kalkloos water van 0 dH het ontstaan van kalkaanslag verleden tijd is. Het is namelijk ook een feit dat calciumcarbonaat (oftewel kalkaanslag) zich laat zien startend bij een waterhardheid van 2,7 dH.

Maar, op welk punt de scherpe grens ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is nogmaals een betrekkelijk persoonlijke waardering.

Zelf omrekenen hardheid Hulst

Berekening voor 6,38 dH, bij een gemiddeld verbruik per jaar van 180 m3 water:
17,8 gram x 6,38 dH x 180m3 = 20,44 kilogram kalk.

Is een waterontharder nuttig in Hulst?

Zacht kraanwater wordt over het algemeen als weldadig beoordeeld. Theefabrikanten zoals het gekende Twinings bevelen zo zacht kraanwater aan voor de ultieme Engelse thee, zoals je kan lezen op hun website:

Zo nu en dan formeert zich een olieachtig bezinksel aan de zijkant van mijn kopje en in mijn thee – Hoe kan dit?

Gezien de geringe bladgrootte in een theezakje, zou het kunnen dat thee een aantal essentiële oliesoorten afscheidt, wat zo nu en dan een restant kan vormen. Dit bruine residu komt praktisch altijd voor in regio’s met kalkrijk kraanwater. Dit kan fors teruggebracht worden met de inzet van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van kalkaanslag of een gevoelige huid echter een belangrijkere beweegreden om een ontharder te kopen. Overal in Nederland zullen deze voordelen merkbaar zijn. Ook in de woonplaats Hulst is het zodoende absoluut zinnig om een waterontharder te installeren om zo de hardheid van 6,38 naar 0 Duitse hardheid graden te verminderen.