Waterhardheid Koewacht (Terneuzen)

Zacht
0
6,38
dH
7,84
dH
Tamelijk hard
3
Behoorlijk hard
8
Erg hard
16
20
Home

6,38 dH. Zo hard is het drinkwater in Koewacht minimaal. Dit noemen we tamelijk hard water. dH (Deutsche Härte) is een grootheid waarbij elke graad zorgt voor 17,8 gram kalkaanslag in elke kuub drinkwater. 6,38 dH x 17,8 gram x 180m3 = 20,44 kilogram kalkvormende deeltjes.

Maar het leidingwater op uw postcode kan aanzienlijk verschillen. De hoogste waterhardheid in Koewacht is 7,84 Duitse graden. Dit is te kwalificeren als tamelijk hard water.

Koewacht biedt plaats aan 2.580 inwonenden. Dit is een kleine woonplaats. Koewacht bevindt zich in de zuidelijke provincie Zeeland in de gemeente Terneuzen.


Persoonlijke betekenis tamelijk hard kraanwater Koewacht

Mensen kunnen een waterhardheid van 6,38 Duitse graden "geen probleem" vinden. De betekenis van een bepaalde waterhardheid is merkbaar persoonlijk. Wat vindt u van het schrobben van de kranen?.

Kraanwater van deze waterhardheid is in elk geval niet risicovol voor het lichaam*. Hoe dan ook is het een verzinsel dat water met een hardheid van 6,38 dH zacht drinkwater is, zoals enkele waterbedrijven beweren. Het leidt tenslotte tot kalkafzetting.

*Er is wel verwarring over het verband tussen eczeem, en hard leidingwater, ofwel kraanwater met een hoge concentratie kalk-vormende deeltjes. Onderzoeken leverden overigens geen heldere uitkomsten op.

Hardheid Koewacht objectief testen

Je kunt de mineralen in kraanwater meten en vervolgens weergeven in een vastgestelde eenheid. Bijvoorbeeld de beschreven 6,38 Duitse graden in Koewacht**. Dat is een waardevrije en op wetenschap gebaseerde bepaling. Er zijn tabellen met dergelijke getallen voor alle Nederlandse plaatsen. Door de bank genomen zijn die metingen juist, maar soms kan een meting niet meer correct zijn.

Het staat vast dat alleen met geheel kalkloos drinkwater van 0 dH het ontstaan van kalkaanslag verdwenen is. Het is namelijk ook een feit dat calciumcarbonaat (hetzij kalkaanslag) zich manifesteert beginnend bij een waterhardheid van 2,7 dH (Deutsche Härte).

Maar, waar precies de strikte grens ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is nogmaals een tamelijk persoonlijke beoordeling.

Zelf uitrekenen hardheid water Koewacht

Becijfering voor 6,38 dH, bij een middelmatig verbruik per jaar van 180 m3 water:
17,8 gram x 6,38 dH x 180m3 = 20,44 kilogram kalkaanslag.

Hoe onmisbaar is een waterontharder in Koewacht?

Praktisch iedereen ondervindt volledig onthard water als comfortabel en praktisch altijd smakelijk. Theefabrikanten zoals het bekende Twinings bevelen bijvoorbeeld zacht drinkwater aan voor de lekkerste Britse thee, zoals ze schrijven op hun website:

Soms ontwikkelt zich een vet-achtig residu tegen de wand van mijn kopje en op mijn thee – Hoe is dat mogelijk?

Gezien de bescheiden bladgrootte in een theezakje, zou het kunnen dat thee een paar essentiële oliesoorten afscheidt, wat zo nu en dan een overblijfsel kan ontwikkelen. Dit bruine bezinksel komt normaliter voor in plaatsen met kalkrijk water. Dit kan aanmerkelijk gereduceerd worden met het gebruik van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van kalkaanslag of een droge huid echter een belangrijkere motivering om een waterontharder te kopen. In iedere Nederlandse plaats zullen deze voordelen merkbaar zijn. Ook in de woonplaats Koewacht is het dus uiterst zinvol om een waterontharder te installeren en vervolgens de hardheid van 6,38 naar 0 Duitse hardheid graden te verminderen.