Waterhardheid Lage Mierde (Reusel-De Mierden)

Zacht
0
Tamelijk hard
3
9,41
dH
Behoorlijk hard
8
Erg hard
16
20
Home

9,41 Duitse graden. Dat is de waterhardheid van het water in Lage Mierde. Dit betekent dat uw water behoorlijk hard is. Één dH is goed voor 17,8 gram kalkaanslag-vormende deeltjes per m3 water. 9,41 dH x 17,8 gram x 180m3 = 30,15 kilogram kalkdeeltjes.

Lage Mierde biedt plaats aan 1.835 inwonenden. Het is een kleine woonplaats. Lage Mierde bevindt zich in de zuidelijke provincie Noord-Brabant in de gemeente Reusel-De Mierden.


Persoonlijke ervaring behoorlijk hard kraanwater Lage Mierde

Mensen kunnen hardheid van 9,41 dH "prima" vinden. De ervaring van een vastgestelde waterhardheid is overduidelijk subjectief. Wat vindt u van het schoonmaken van de tegels in de badkamer?.

Kraanwater met deze waterhardheid is in elk geval niet nadelig voor het lichaam*. Toch is het een fabeltje dat water met een hardheid van 9,41 dH zacht kraanwater is, zoals sommige kraanwatermaatschappijen zeggen. Het veroorzaakt tenslotte kalkaanslag op de douchewand.

*Er is discussie over de samenhang van eczeem, en hard leidingwater, dus kraanwater met een hoge concentratie kalkaanslag-vormende deeltjes. Studies brachten tot op heden overigens geen significante uitkomsten op.

Waterhardheid Lage Mierde objectief meten

Je kunt de aanwezigheid van kalkdeeltjes in drinkwater bepalen en vervolgens weergeven in een vastgestelde eenheid. Bijvoorbeeld de genoemde 9,41 Duitse graden in Lage Mierde**. Dat is een feitelijke en wetenschappelijk gefundeerde vaststelling. Er zijn overzichten met dergelijke getallen voor elke Nederlandse plaats. In het algemeen zijn die metingen correct, maar nu en dan kan een getal niet meer actueel zijn.

Het is ontegenzeggelijk dat uitsluitend met totaal zacht leidingwater van 0 Duitse graden het ontstaan van kalkaanslag geen kans meer krijgt. Het staat namelijk ook vast dat calciumcarbonaat (met andere woorden kalkaanslag) zich vormt startend bij een waterhardheid van 2,7 dH (Deutsche Härte).

Maar, waar precies de strikte grens ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is nogmaals een vrij persoonlijke waardering.

Zelf omrekenen hardheid Lage Mierde

Becijfering voor 9,41 dH, bij een doorsnee verbruik per jaar van 180.000 liter water:
17,8 gram x 9,41 dH x 180m3 = 30,15 kilogram kalkvormende deeltjes.

Hoe onmisbaar is een waterontharder in Lage Mierde?

Een ieder ervaart kalkvrij kraanwater als prettig en over het algemeen smakelijk. Theeproducenten zoals het Britse Twinings bevelen zo zacht kraanwater aan voor de lekkerste Engelse thee, zoals ze schrijven op Twinings.com:

Van tijd tot tijd vormt zich een vet-achtig restant tegen de wand van mijn mok en op mijn thee – Wat is dat?

Door de geringe bladgrootte in een theebuiltje, zou het kunnen dat thee een aantal essentiële oliesoorten loslaat, wat soms een overblijfsel kan formeren. Dit bruine restant komt in de regel voor in plaatsen met hard leidingwater. Dit kan aanzienlijk teruggebracht worden door het gebruik van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van ketelsteen of een droge huid echter een belangrijker motief om een waterontharder aan te schaffen. Overal in Nederland zullen deze voordelen zichtbaar zijn. Ook in de plaats Lage Mierde is het daarom uiterst nuttig om een waterontharder te plaatsen om vervolgens de waterhardheid van 9,41 naar 0 Duitse graden te reduceren.