Waterhardheid Landhorst (Sint Anthonis)

Zacht
0
7,34
dH
Tamelijk hard
3
Behoorlijk hard
8
Erg hard
16
20
Home

7,34 dH. Dat is de hardheid van het leidingwater in Landhorst. Dit houdt simpelweg in dat uw water tamelijk hard is. Één Duitse graad wil zeggen dat de concentratie kalkvormende deeltjes deeltjes 17,8 gram in iedere kuub water is. 7,34 dH x 17,8 gram x 180m3 = 23,52 kilogram kalkvormende deeltjes.

Landhorst biedt plaats aan 725 inwoners. Dit is een kleine woonplaats. Landhorst bevindt zich in de gemeente Sint Anthonis. Deze bevindt zich in de zuidelijke provincie Noord-Brabant.


Persoonlijke ervaring tamelijk hard leidingwater Landhorst

De gewaarwording van een gegeven waterhardheid is nogal onderhevig aan persoonlijke waarneming. U kunt bijvoorbeeld een hardheid van 7,34 Duitse graden "normaal" vinden en daarmee het schoonmaken van de badkamer aanvaarden.

Leidingwater van deze hardheid is in elk geval niet riskant voor het lichaam*. Desondanks is het een verzinsel dat water met een hardheid van 7,34 dH zacht kraanwater is, zoals sommige drinkwatermaatschappijen beweren. Het veroorzaakt immers kalk in uw apparaten.

*Er is nog wel verwarring over de context van eczeem, en drinkwater, dus kraanwater met een hoge concentratie kalkaanslag-vormende deeltjes. Onderzoeken leverden tot dusver overigens geen duidelijke uitkomsten op.

Hardheid Landhorst objectief bepalen

Je kunt kalkdeeltjes in drinkwater testen en dan uitdrukken in een bepaalde meeteenheid. Zoals de geconcludeerde 7,34 Duitse graden in Landhorst**. Dat is een objectieve en wetenschappelijke vaststelling. Er zijn overzichten met zulke waarden voor alle Nederlandse plaatsen. In de meeste gevallen zijn die accuraat, maar incidenteel kan een meting door de actualiteit zijn achterhaald.

Feit is dat uitsluitend met geheel kalkvrij drinkwater van 0 dH de vorming van kalkaanslag tot het verleden behoort. Het staat namelijk ook vast dat calciumcarbonaat (dus kalkaanslag) zich begint te vormen startend bij een waterhardheid van 2,7 dH.

Maar, waar de strikte afbakening ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is zoals gezegd een behoorlijk subjectieve waardering.

Zelf omrekenen hardheid water Landhorst

Becijfering voor 7,34 dH, bij een middelmatig jaarverbruik van 180 kuub water:
17,8 gram x 7,34 dH x 180m3 = 23,52 kilogram kalkdeeltjes.

Is een waterontharder essentieel in Landhorst?

Zacht drinkwater wordt doorgaans als prettig beoordeeld. Theeproducenten zoals het gekende Twinings raden bijvoorbeeld zacht water aan voor de lekkerste Engelse thee, zoals te lezen valt op hun website:

Af en toe vormt zich een olieachtig restant aan de zijkant van mijn kop en in mijn thee – Hoe is dit mogelijk?

Door de minimale bladgrootte in een theezakje, is het mogelijk dat thee een aantal essentiële oliesoorten afscheidt, wat af en toe een residu kan formeren. Dit bruinkleurige residu komt normaliter voor in regio’s met kalkrijk kraanwater. Dit kan flink verminderd worden met het gebruik van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van kalkaanslag of een kwetsbare huid echter een belangrijkere reden om een waterontharder aan te schaffen. In iedere Nederlandse plaats zullen deze voordelen zichtbaar zijn. Ook in de plaats Landhorst is het daarom absoluut nuttig om een waterontharder te plaatsen om vervolgens de hardheid van het drinkwater van 7,34 naar 0 Duitse graden terug te brengen.