Waterhardheid Malden (Heumen)

Zacht
0
Tamelijk hard
3
8,90
dH
Behoorlijk hard
8
Erg hard
16
20
Home

8,90 dH. Dat is de hardheid van het drinkwater in Malden. Dit betekent dat uw water behoorlijk hard is. Één Duitse graad waterhardheid is 17,8 gram kalkdeeltjes in elke m3 water. 8,90 dH x 17,8 gram x 180m3 = 28,52 kilogram kalkdeeltjes.

Malden is een naar verhouding kleine woonplaats met 11.555 inwoners. Malden ligt in de oostelijke provincie Gelderland in de gemeente Heumen.


Persoonlijke beleving behoorlijk hard kraanwater Malden

Men kan een hardheid van 8,90 Duitse graden misschien "prima" vinden. De perceptie van de gegeven waterhardheid is onbetwistbaar onderhevig aan persoonlijke waarneming. Wat vindt u van het boenen van de douche?.

Kraanwater met deze waterhardheid is in elk geval geenszins nadelig voor mens of dier*. Hoe dan ook is het een fabeltje dat water van 8,90 dH zacht drinkwater is, zoals sommige drinkwaterbedrijven beweren. Het veroorzaakt tenslotte een verkalkte badkamer.

*Er is nog verwarring over de context van eczeem, en leidingwater, ofwel drinkwater met een hoge concentratie kalkdeeltjes. Onderzoeken leverden overigens geen onomstotelijke uitkomsten op.

Waterhardheid Malden objectief vaststellen

Je kunt de mineralen in drinkwater meten en dan weergeven in een vastgestelde meeteenheid. Zoals de geconcludeerde 8,90 dH in Malden**. Dat is een objectieve en wetenschappelijke observatie. Er zijn reeksen met dergelijke metingen voor elke Nederlandse plaats. In het algemeen zijn die juist, maar af en toe kan een meting niet meer correct zijn.

Het staat vast dat uitsluitend met totaal kalkloos water van 0 dH het ontstaan van kalkaanslag verdwenen is. Het staat namelijk ook vast dat calciumcarbonaat (ofwel kalkaanslag) zich laat zien beginnend bij een waterhardheid van 2,7 dH (Deutsche Härte).

Maar, op welk punt precies de strikte scheidslijn ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is nogmaals een nogal persoonlijke beoordeling.

Zelf uitrekenen hardheid water Malden

Calculatie voor 8,90 dH, bij een veel gezien verbruik per jaar van 180 m3 water:
17,8 gram x 8,90 dH x 180m3 = 28,52 kilogram kalkaanslag.

Hoe zinvol is een waterontharder in Malden?

Een ieder beleeft volledig kalkvrij drinkwater als comfortabel en over het algemeen smakelijk. Theeproducenten zoals het Britse Twinings raden bijvoorbeeld zacht kraanwater aan voor de beste Britse thee, zoals ze schrijven op hun website:

Van tijd tot tijd vormt zich een vet-achtig bezinksel tegen de wand van mijn kopje en op mijn thee – Hoe is dit mogelijk?

Door de geringe bladgrootte in een theezakje, is het mogelijk dat thee een paar essentiële oliesoorten afscheidt, wat af en toe een overblijfsel kan ontwikkelen. Dit bruinkleurige overblijfsel komt gewoonlijk voor in plaatsen met hard water. Dit kan fors gereduceerd worden door de inzet van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van ketelsteen of een droge huid echter een belangrijkere beweegreden om een waterontharder te kopen. In iedere Nederlandse plaats zullen deze voordelen merkbaar zijn. Ook in de plaats Malden is het zodoende duidelijk zinvol om een waterontharder te installeren en vervolgens de hardheid van 8,90 naar 0 dH te verminderen.