Waterhardheid Melderslo (Horst aan de Maas)

Zacht
0
7,34
dH
7,84
dH
Tamelijk hard
3
Behoorlijk hard
8
Erg hard
16
20
Home

7,34 Duitse graden. Zo hard is het drinkwater in Melderslo (Melderse) minimaal. Dit betekent dat uw water tamelijk hard is. Één Duitse graad staat voor 17,8 gram kalk per kuub water. 7,34 dH x 17,8 gram x 180m3 = 23,52 kilogram kalkaanslag.

Desondanks kan het leidingwater op uw postcode nogal verschillen. De grootste hardheid in Melderslo (Melderse) is 7,84 dH. Dit geldt als tamelijk hard water.

Melderslo is een kleine woonplaats met 2.060 inwonenden. Melderslo is onderdeel van de zuidelijke provincie Limburg in de gemeente Horst aan de Maas.


Persoonlijke beleving tamelijk hard leidingwater Melderslo

Iemand kan hardheid van 7,34 dH "normaal" vinden. De ontvangst van een vastgestelde waterhardheid is nogal onderhevig aan persoonlijke waarneming. Wat vindt u van het schoonmaken van de glazen douchewand?.

Drinkwater van deze hardheid is in ieder geval geenszins schadelijk voor de gezondheid*. Nochtans is het een fabeltje dat water met een hardheid van 7,34 dH zacht water is, zoals sommige drinkwatermaatschappijen beweren. Het leidt per slot van rekening tot kalk in de badkamer.

*Er is nog wel verwarring over de relatie tussen eczeem, en hard leidingwater, ofwel kraanwater met een hoge concentratie kalkdeeltjes. Onderzoeken brachten tot nu toe overigens geen overduidelijke uitkomsten op.

Waterhardheid Melderslo objectief vaststellen

Je kunt de mineralen in drinkwater bepalen en vervolgens weergeven in een vastgestelde meeteenheid. Bijvoorbeeld de beschreven 7,34 Duitse graden in Melderslo**. Dat is een feitelijke en wetenschappelijk gefundeerde observatie. Er bestaan lijsten met dergelijke waarden voor elke Nederlandse plaats. Door de bank genomen zijn die metingen juist, maar nu en dan kan een waarde niet meer actueel zijn.

Het is een feit dat alleen met totaal kalkloos drinkwater van 0 dH de vorming van kalkaanslag verleden tijd is. Feit is namelijk ook dat calciumcarbonaat (dus kalkaanslag) zich gaat afzetten beginnend bij een waterhardheid van 2,7 dH (Deutsche Härte).

Maar, op welk punt de strikte grens ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is nogmaals een persoonlijke waardering.

Zelf omrekenen hardheid water Melderslo

Becijfering voor 7,34 dH, bij een veel gezien jaarverbruik van 180 kuub water:
17,8 gram x 7,34 dH x 180m3 = 23,52 kilogram kalkdeeltjes.

Hoe onmisbaar is een waterontharder in Melderslo?

Kalkvrij water wordt doorgaans als comfortabel ervaren. Theeproducenten zoals het Engelse Twinings raden bijvoorbeeld zacht leidingwater aan voor de lekkerste Britse thee, zoals te lezen valt op Twinings.com:

Van tijd tot tijd vormt zich een olieachtig residu tegen de wand van mijn beker en op mijn thee – Hoe kan dit?

Gezien de minimale bladgrootte in een theezakje, is het mogelijk dat thee essentiële oliën afscheidt, wat zo nu en dan een bezinksel kan ontwikkelen. Dit bruinkleurige restant komt in de regel voor in oorden met hard drinkwater. Dit kan aanmerkelijk gereduceerd worden door de inzet van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van kalkaanslag of een kwetsbare huid echter een grotere motivatie om een waterontharder aan te schaffen. In iedere Nederlandse plaats zullen deze voordelen merkbaar zijn. Ook in de plaats Melderslo is het dus uiterst zinnig om een waterontharder te installeren om zo de hardheid van het leidingwater van 7,34 naar 0 Duitse hardheid graden te verminderen.