Waterhardheid Nieuw- en Sint Joosland (Middelburg)

Zacht
0
6,38
dH
7,84
dH
Tamelijk hard
3
Behoorlijk hard
8
Erg hard
16
20
Home

6,38 dH. Dat is de minimale waterhardheid van het drinkwater in Nieuw- en Sint Joosland. Dit betekent dat uw water tamelijk hard is. Één Duitse graad waterhardheid betekent dat de concentratie kalkaanslag-vormende deeltjes 17,8 gram in elke kuub water is. 6,38 dH x 17,8 gram x 180m3 = 20,44 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

Desondanks kan het kraanwater op uw postcode nogal verschillen. De hoogste waterhardheid in Nieuw- en Sint Joosland is 7,84 dH. Dit komt neer op tamelijk hard water.

Nieuw- en Sint Joosland biedt plaats aan 1.290 inwonenden. Het is een erg kleine woonplaats. Nieuw- en Sint Joosland hoort bij de gemeente Middelburg. Die hoort bij de zuidelijke provincie Zeeland.


Persoonlijke beleving tamelijk hard leidingwater Nieuw- en Sint Joosland

Mensen kunnen waterhardheid van 6,38 Duitse graden "acceptabel" vinden. De waarneming van de bepaalde waterhardheid is ontegensprekelijk onderhevig aan persoonlijke waarneming. Wat vindt u van het schoonmaken van de douchekranen?.

Water met deze hardheid is in ieder geval geenszins nadelig voor mens of dier*. Aan de andere kant is het niet waar dat water van 6,38 dH zacht leidingwater is, zoals sommige leidingwatermaatschappijen beweren. Het leidt per slot van rekening tot kalkaanslag.

*Er is wel debat over de relatie tussen eczeem, en leidingwater, dus leidingwater met een hoge concentratie kalkaanslag-vormende deeltjes. Studies leverden tot op heden overigens geen ontegensprekelijke conclusies op.

Hardheid Nieuw- en Sint Joosland waardevrij duiden

Je kunt kalkvormende deeltjes in kraanwater testen en vervolgens weergeven in een vastgestelde grootheid. Bijvoorbeeld de beschreven 6,38 Duitse graden in Nieuw- en Sint Joosland**. Dat is een objectieve en op wetenschap gebaseerde bepaling. Er zijn overzichten met dergelijke getallen voor alle Nederlandse plaatsen. In de meeste gevallen zijn die metingen accuraat, maar incidenteel kan een getal niet meer actueel zijn.

Het is duidelijk dat alleen met volledig kalkvrij leidingwater van 0 Duitse graden de vorming van kalkaanslag verdwenen is. Vast staat namelijk ook dat calciumcarbonaat (met andere woorden kalkaanslag) zich toont al vanaf een waterhardheid van 2,7 dH (Duitse graden).

Maar, op welk punt precies de scherpe grenslijn ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is nogmaals een vrij persoonlijke beoordeling.

Zelf omrekenen hardheid water Nieuw- en Sint Joosland

Becijfering voor 6,38 dH, bij een veel voorkomend jaarverbruik van 180 m3 water:
17,8 gram x 6,38 dH x 180m3 = 20,44 kilogram kalkaanslag.

Is een waterontharder essentieel in Nieuw- en Sint Joosland?

Een ieder ervaart kalkvrij drinkwater als prettig en praktisch altijd smakelijk. Theemakers zoals het gekende Twinings bevelen bijvoorbeeld zacht kraanwater aan voor de beste Engelse thee, zoals te lezen valt op Twinings.com:

Zo nu en dan ontwikkelt zich een olieachtig bezinksel aan de zijkant van mijn kop en in mijn thee – Hoe is dat mogelijk?

Door de minimale bladgrootte in een theebuiltje, zou het kunnen dat thee een aantal essentiële oliesoorten afscheidt, wat af en toe een residu kan vormen. Dit bruinkleurige restant komt in de regel voor in gebieden met hard kraanwater. Dit kan aanmerkelijk gereduceerd worden met de inzet van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van ketelsteen of een droge huid echter een belangrijker motief om een waterontharder te kopen. Overal in Nederland zullen deze voordelen merkbaar zijn. Ook in de plaats Nieuw- en Sint Joosland is het zodoende in ieder geval zinvol om een waterontharder te plaatsen en vervolgens de hardheid van het water van 6,38 naar 0 Duitse graden te verminderen.