Waterhardheid Noordwijkerhout (Noordwijkerhout)

Zacht
0
4,98
dH
Tamelijk hard
3
9,41
dH
Behoorlijk hard
8
Erg hard
16
20
Home

4,98 dH. Zo hard is het water in Noordwijkerhout minimaal. Dit is te kwalificeren als tamelijk hard water. dH (Deutsche Härte) is een bereik waarbij elke graad neerkomt op 17,8 gram kalkdeeltjes in elke m3 leidingwater. 4,98 dH x 17,8 gram x 180m3 = 15,96 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

Toch kan het drinkwater op uw postcode aanzienlijk afwijken. De meest ongunstige hardheid in Noordwijkerhout is 9,41 dH. Dit staat te boek als behoorlijk hard water.

Noordwijkerhout biedt plaats aan 13.580 inwoners. Het is een naar verhouding kleine woonplaats. Noordwijkerhout bevindt zich in de gemeente Noordwijkerhout. Deze bevindt zich in de westelijke provincie Zuid-Holland.


Persoonlijke waarneming tamelijk hard drinkwater Noordwijkerhout

U kunt een hardheid van 4,98 Duitse graden "heel gewoon" vinden. De gewaarwording van de vastgestelde hardheid is onmiskenbaar subjectief. Wat vindt u van het (schoon)poetsen van de douchekranen?.

Water van deze waterhardheid is in elk geval geenszins schadelijk voor de gezondheid*. Aan de andere kant is het een verzinsel dat water van 4,98 Duitse graden zacht leidingwater is, zoals sommige leidingwatermaatschappijen zeggen. Het leidt tenslotte tot kalk in de badkamer.

*Er is nog verwarring over het verband tussen eczeem, en kraanwater, dus leidingwater met een hoge concentratie kalkaanslag-vormende deeltjes. Studies brachten tot dusver overigens geen ontegenzeggelijke conclusies op.

Hardheid Noordwijkerhout waardevrij duiden

Je kunt de aanwezigheid van kalkdeeltjes in water bepalen en vervolgens uitdrukken in een bepaalde meeteenheid. Zoals de geconcludeerde 4,98 dH in Noordwijkerhout**. Dat is een objectieve en wetenschappelijke observatie. Er bestaan tabellen met zulke getallen voor alle Nederlandse plaatsen. Over het geheel genomen zijn die metingen accuraat, maar af en toe kan een getal zijn verouderd.

Het is duidelijk dat uitsluitend met geheel kalkvrij drinkwater van 0 Duitse graden de vorming van kalkaanslag verleden tijd is. Het is namelijk ook een feit dat calciumcarbonaat (met andere woorden kalkaanslag) zich begint te vormen vanaf een waterhardheid van 2,7 dH (Duitse graden).

Maar, op welk punt de strikte grenslijn ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is zoals gezegd een nogal subjectieve waardering.

Zelf omrekenen hardheid water Noordwijkerhout

Becijfering voor 4,98 dH, bij een veel gezien verbruik per jaar van 180 m3 water:
17,8 gram x 4,98 dH x 180m3 = 15,96 kilogram kalkvormende deeltjes.

Hoe zinvol is een waterontharder in Noordwijkerhout?

Kalkvrij drinkwater wordt praktisch altijd als comfortabel ervaren. Theemakers zoals het Britse Twinings raden zo zacht kraanwater aan voor de beste Engelse thee, zoals je kan lezen op Twinings.com:

Soms formeert zich een olieachtig residu aan de zijkant van mijn kopje en op mijn thee – Wat is dit?

Door de kleine bladgrootte in een theezakje, is het mogelijk dat thee een aantal essentiële oliesoorten afscheidt, wat van tijd tot tijd een residu kan ontwikkelen. Dit bruinkleurige restant komt over het algemeen voor in regio’s met kalkrijk drinkwater. Dit kan flink verminderd worden met het gebruik van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van kalkafzetting of een gevoelige huid echter een belangrijker motief om een ontharder te kopen. Overal in Nederland zullen deze voordelen merkbaar zijn. Ook in de woonplaats Noordwijkerhout is het daarom beslist zinnig om een waterontharder te installeren om vervolgens de waterhardheid van 4,98 naar 0 Duitse hardheid graden te verminderen.