Waterhardheid Pernis Rotterdam (Rotterdam)

Zacht
0
4,98
dH
Tamelijk hard
3
9,41
dH
Behoorlijk hard
8
Erg hard
16
20
Home

4,98 dH. Dat is de minimale hardheid van het kraanwater in Pernis Rotterdam. Dit houdt simpelweg in dat uw water tamelijk hard is. dH (Deutsche Härte) is een grootheid waarbij elke graad zorgt voor 17,8 gram kalkaanslag in elke kuub leidingwater. 4,98 dH x 17,8 gram x 180m3 = 15,96 kilogram kalkaanslag.

Maar het drinkwater op uw postcode kan nogal afwijken. De maximale hardheid in Pernis Rotterdam is 9,41 dH. Dit is behoorlijk hard water.

Pernis Rotterdam is een kleine woonplaats met 4.790 inwoners. Pernis Rotterdam is onderdeel van de westelijke provincie Zuid-Holland in de gemeente Rotterdam.


Persoonlijke waarneming tamelijk hard leidingwater Pernis Rotterdam

U kunt hardheid van 4,98 Duitse graden "OK" vinden. De gewaarwording van de vastgestelde waterhardheid is merkbaar onderhevig aan persoonlijke waarneming. Wat vindt u van het schrobben van de badkamer?.

Leidingwater van deze waterhardheid is in elk geval niet riskant voor de gezondheid*. Dat daargelaten is het een fabeltje dat water van 4,98 dH zacht kraanwater is, zoals sommige kraanwaterbedrijven zeggen. Het leidt tenslotte tot kalk in uw apparaten.

*Er is debat over de samenhang van eczeem, en leidingwater, dus leidingwater met een hoge concentratie kalkdeeltjes. Onderzoeken leverden vooralsnog overigens geen heldere uitkomsten op.

Waterhardheid Pernis Rotterdam waardevrij testen

Je kunt de mineralen in water bepalen en dan aanduiden in een bepaalde grootheid. Zoals de geconcludeerde 4,98 Duitse graden in Pernis Rotterdam**. Dat is een waardevrije en wetenschappelijk gefundeerde uitspraak. Er zijn overzichten met dergelijke getallen voor alle Nederlandse plaatsen. Vaak zijn die metingen accuraat, maar incidenteel kan een waarde niet meer actueel zijn.

Het staat vast dat uitsluitend met totaal kalkvrij kraanwater van 0 Duitse graden het ontstaan van kalkaanslag verleden tijd is. Het is namelijk ook een feit dat calciumcarbonaat (dus kalkaanslag) neerslaat vanaf een waterhardheid van 2,7 dH (Deutsche Härte).

Maar, op welk punt de exacte grens ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is dus een vrij subjectieve beoordeling.

Zelf uitrekenen hardheid water Pernis Rotterdam

Calculatie voor 4,98 dH, bij een veel gezien verbruik per jaar van 180 m3 water:
17,8 gram x 4,98 dH x 180m3 = 15,96 kilogram kalkaanslag.

Hoe nuttig is een waterontharder in Pernis Rotterdam?

Onthard kraanwater wordt praktisch altijd als behaaglijk ervaren. Theefabrikanten zoals het bekende Twinings raden bijvoorbeeld zacht water aan voor de lekkerste Engelse thee, zoals te lezen valt op hun website:

Zo nu en dan ontwikkelt zich een olieachtig restant tegen de wand van mijn kop en in mijn thee – Hoe is dit mogelijk?

Gezien de kleine bladgrootte in een theebuiltje, zou het kunnen dat thee een aantal essentiële oliën loslaat, wat van tijd tot tijd een bezinksel kan vormen. Dit bruine bezinksel komt meestal voor in gebieden met kalkrijk water. Dit kan aanzienlijk verminderd worden met het gebruik van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van kalkafzetting of eczeem echter een belangrijkere aanmoediging om een waterontharder te kopen. Overal in Nederland zullen deze voordelen merkbaar zijn. Ook in de woonplaats Pernis Rotterdam is het zodoende zeker nuttig om een waterontharder te plaatsen om vervolgens de waterhardheid van 4,98 naar 0 Duitse hardheid graden te verminderen.