Waterhardheid Philippine (Terneuzen)

Zacht
0
6,38
dH
7,84
dH
Tamelijk hard
3
Behoorlijk hard
8
Erg hard
16
20
Home

De minimale hardheid van het drinkwater in Philippine is 6,38 Duitse graden. Dit houdt in dat uw water tamelijk hard is. Één dH betekent dat de concentratie kalkaanslag-vormende deeltjes 17,8 gram in elke 1000 liter water is. 6,38 dH x 17,8 gram x 180m3 = 20,44 kilogram kalk.

Maar het drinkwater op uw postcode kan behoorlijk verschillen. De maximale waterhardheid in Philippine is 7,84 dH. Dit is te kwalificeren als tamelijk hard water.

Philippine telt 2.085 inwonenden. Dit is een kleine woonplaats. Philippine bevindt zich in de zuidelijke provincie Zeeland in de gemeente Terneuzen.


Persoonlijke betekenis tamelijk hard kraanwater Philippine

De beleving van een bepaalde waterhardheid is merkbaar persoonlijk. Mensen kunnen zo een waterhardheid van 6,38 Duitse graden "normaal" vinden en het ontkalken van de badkamer aanvaarden.

Kraanwater van deze waterhardheid is in elk geval niet een gevaar voor het lichaam*. Evenwel is het onzin dat water van 6,38 dH zacht kraanwater is, zoals enkele drinkwatermaatschappijen beweren. Het leidt immers tot kalkafzetting.

*Er is nog wel discussie over de samenhang van eczeem, en hard leidingwater, ofwel kraanwater met een hoge concentratie kalk-vormende deeltjes. Onderzoeken leverden tot dusver overigens geen afgetekende conclusies op.

Waterhardheid Philippine objectief testen

Je kunt de aanwezigheid van kalkvormende deeltjes in water meten en dan uitdrukken in een bepaalde meeteenheid. Zoals de geconcludeerde 6,38 dH in Philippine**. Dat is een waardevrije en wetenschappelijke bepaling. Er zijn lijsten met zulke getallen voor elke Nederlandse plaats. In de meeste gevallen zijn die metingen correct, maar nu en dan kan een waarde verouderd zijn.

Feit is dat alleen met geheel kalkloos leidingwater van 0 dH de vorming van kalkaanslag verdwenen is. Het staat namelijk ook vast dat calciumcarbonaat (hetzij kalkaanslag) zich gaat afzetten beginnend bij een waterhardheid van 2,7 dH.

Maar, waar de strikte grens ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is zoals gezegd een redelijk persoonlijke beoordeling.

Zelf uitrekenen hardheid water Philippine

Rekensom voor 6,38 dH, bij een modaal jaarverbruik van 180 kuub water:
17,8 gram x 6,38 dH x 180m3 = 20,44 kilogram kalkvormende deeltjes.

Is een waterontharder noodzakelijk in Philippine?

Iedereen beleeft volledig kalkvrij kraanwater als weldadig en over het algemeen smakelijk. Theemakers zoals het Britse Twinings bevelen zo zacht kraanwater aan voor de ultieme Engelse thee, zoals je kan lezen op hun website:

Af en toe vormt zich een vet-achtig residu tegen de wand van mijn theeglas en op mijn thee – Hoe is dat mogelijk?

Gezien de minimale bladgrootte in een theebuiltje, zou het kunnen dat thee een aantal essentiële oliesoorten afscheidt, wat soms een overblijfsel kan vormen. Dit bruine residu komt meestal voor in oorden met hard leidingwater. Dit kan aanzienlijk teruggebracht worden met het gebruik van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van kalkaanslag of eczeem echter een belangrijkere beweegreden om een waterontharder aan te schaffen. In iedere Nederlandse plaats zullen deze voordelen zichtbaar zijn. Ook in de woonplaats Philippine is het dus zonder twijfel zinvol om een waterontharder te installeren om op die manier de hardheid van 6,38 naar 0 dH te reduceren.