Waterhardheid 's-Heer Arendskerke (Goes)

Zacht
0
6,38
dH
7,84
dH
Tamelijk hard
3
Behoorlijk hard
8
Erg hard
16
20
Home

De minimale hardheid van het leidingwater in 's-Heer Arendskerke ligt in de buurt van 6,38 Duitse graden. Dit houdt in dat uw water tamelijk hard is. 1 dH waterhardheid betekent 17,8 gram kalkdeeltjes per 1000 liter water. 6,38 dH x 17,8 gram x 180m3 = 20,44 kilogram kalkvormende deeltjes.

Let wel, het leidingwater op uw postcode kan nogal afwijken. De meest ongunstige waterhardheid in 's-Heer Arendskerke is 7,84 dH. Dit staat te boek als tamelijk hard water.

's-Heer Arendskerke is een kleine woonplaats met 1.600 inwonenden. 's-Heer Arendskerke ligt in de gemeente Goes. Deze hoort bij de zuidelijke provincie Zeeland.


Persoonlijke ervaring tamelijk hard leidingwater 's-Heer Arendskerke

De gewaarwording van een gegeven hardheid is onmiskenbaar persoonlijk. Mensen kunnen zo een hardheid van 6,38 dH "geen probleem" vinden en dus het boenen van de badkamer aanvaarden.

Drinkwater van deze waterhardheid is in elk geval niet schadelijk voor de gezondheid*. Het is echter ook niet waar dat water met een hardheid van 6,38 dH zacht leidingwater is, zoals enkele drinkwatermaatschappijen beweren. Het leidt per slot van rekening tot een verkalkte badkamer.

*Er is nog wel discussie over de relatie tussen eczeem, en hard kraanwater, dus drinkwater met een hoge concentratie kalk-vormende deeltjes. Onderzoeken leverden tot dusver overigens geen afgetekende uitkomsten op.

Hardheid 's-Heer Arendskerke objectief vaststellen

Je kunt calcium en magnesium in drinkwater vaststellen en dan aanduiden in een bepaalde maat. Bijvoorbeeld de genoemde 6,38 Duitse graden in 's-Heer Arendskerke**. Dat is een waardevrije en wetenschappelijk gefundeerde bepaling. Er bestaan tabellen met zulke metingen voor alle Nederlandse plaatsen. Vaak zijn die metingen accuraat, maar af en toe kan een getal niet meer correct zijn.

Het is ontegenzeggelijk dat uitsluitend met geheel onthard kraanwater van 0 dH de vorming van kalkaanslag verleden tijd is. Vast staat namelijk ook dat calciumcarbonaat (met andere woorden kalkaanslag) zich vormt vanaf een waterhardheid van 2,7 dH.

Maar, waar precies de strikte scheiding ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is zoals gezegd een betrekkelijk persoonlijke beoordeling.

Zelf uitrekenen hardheid 's-Heer Arendskerke

Berekening voor 6,38 dH, bij een veel gezien jaarverbruik van 180 m3 water:
17,8 gram x 6,38 dH x 180m3 = 20,44 kilogram kalkvormende deeltjes.

Hoe essentieel is een waterontharder in 's-Heer Arendskerke?

Iedereen ervaart volledig onthard drinkwater als behaaglijk en doorgaans smakelijk. Theemakers zoals het bekende Twinings bevelen zo zacht water aan voor de beste Engelse thee, zoals ze schrijven op hun website:

Af en toe formeert zich een olieachtig residu tegen de wand van mijn mok en in mijn thee – Hoe is dat mogelijk?

Gezien de minimale bladgrootte in een theezakje, zou het kunnen dat thee essentiële oliën afscheidt, wat soms een residu kan ontwikkelen. Dit bruinkleurige bezinksel komt in de regel voor in gebieden met hard leidingwater. Dit kan aanzienlijk verminderd worden door het gebruik van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van ketelsteen of eczeem echter een belangrijkere aanleiding om een ontharder te kopen. In iedere Nederlandse plaats zullen deze voordelen merkbaar zijn. Ook in de woonplaats 's-Heer Arendskerke is het zodoende zeker nuttig om een waterontharder te installeren en vervolgens de waterhardheid van 6,38 naar 0 dH terug te dringen.