Waterhardheid 's-Heer Hendrikskinderen (Goes)

Zacht
0
6,38
dH
7,84
dH
Tamelijk hard
3
Behoorlijk hard
8
Erg hard
16
20
Home

De minimale waterhardheid van het drinkwater in 's-Heer Hendrikskinderen is om en nabij de 6,38 Duitse graden. Dit houdt in dat uw water tamelijk hard is. dH (Deutsche Härte) is een maat waarbij elke graad zorgt voor 17,8 gram kalkaanslag in elke 1000 liter water. 6,38 dH x 17,8 gram x 180m3 = 20,44 kilogram kalk.

Let wel, het drinkwater op uw postcode kan aanzienlijk verschillen. De hoogste hardheid in 's-Heer Hendrikskinderen is 7,84 Duitse graden. Dit is tamelijk hard water.

's-Heer Hendrikskinderen telt 1.200 inwonenden. Dit is een erg kleine woonplaats. 's-Heer Hendrikskinderen hoort bij de zuidelijke provincie Zeeland in de gemeente Goes.


Persoonlijke betekenis tamelijk hard water 's-Heer Hendrikskinderen

De indruk van een vastgestelde hardheid is onmiskenbaar persoonlijk. Sommige mensen kunnen zo een waterhardheid van 6,38 dH "OK" vinden en het (schoon)poetsen van de badkamer dulden.

Leidingwater met deze hardheid is in ieder geval geenszins riskant voor de gezondheid*. Evenwel is het een verzinsel dat water van 6,38 Duitse graden zacht kraanwater is, zoals enkele waterbedrijven zeggen. Het veroorzaakt immers kalk in de badkamer.

*Er is nog debat over de context van eczeem, en de hardheid van kraanwater, ofwel drinkwater met een hoge concentratie kalkdeeltjes. Onderzoeken leverden overigens geen onomstotelijke conclusies op.

Waterhardheid 's-Heer Hendrikskinderen objectief bepalen

Je kunt kalkvormende deeltjes in drinkwater vaststellen en vervolgens weergeven in een bepaalde maat. Bijvoorbeeld de beschreven 6,38 dH in 's-Heer Hendrikskinderen**. Dat is een waardevrije en op wetenschap gebaseerde vaststelling. Er zijn reeksen met dergelijke metingen voor alle Nederlandse plaatsen. Vaak zijn die metingen correct, maar soms kan een waarde niet meer correct zijn.

Het is ontegenzeggelijk dat alleen met geheel kalkloos water van 0 dH de vorming van kalkaanslag verdwenen is. Feit is namelijk ook dat calciumcarbonaat (met andere woorden kalkaanslag) zich begint te vormen beginnend bij een waterhardheid van 2,7 dH (Duitse graden).

Maar, op welk punt precies de exacte grens ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is dus een subjectieve beoordeling.

Zelf uitrekenen hardheid 's-Heer Hendrikskinderen

Calculatie voor 6,38 dH, bij een doorsnee jaarlijks verbruik van 180.000 liter water:
17,8 gram x 6,38 dH x 180m3 = 20,44 kilogram kalkvormende deeltjes.

Is een waterontharder zinvol in 's-Heer Hendrikskinderen?

Een ieder ondervindt kalkvrij water als comfortabel en doorgaans smakelijk. Theemakers zoals het bekende Twinings bevelen bijvoorbeeld zacht drinkwater aan voor de lekkerste Britse thee, zoals u kunt lezen op Twinings.com:

Van tijd tot tijd formeert zich een olieachtig overblijfsel tegen de wand van mijn beker en op mijn thee – Wat is dat?

Gezien de geringe bladgrootte in een theebuiltje, zou het kunnen dat thee een paar essentiële oliën loslaat, wat soms een residu kan formeren. Dit bruinkleurige residu komt normaal gesproken voor in regio’s met hard water. Dit kan aanmerkelijk gereduceerd worden door het gebruik van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van ketelsteen of eczeem echter een belangrijkere afweging om een ontharder te kopen. In iedere Nederlandse plaats zullen deze voordelen zichtbaar zijn. Ook in de plaats 's-Heer Hendrikskinderen is het derhalve in ieder geval nuttig om een waterontharder te plaatsen om vervolgens de hardheid van het water van 6,38 naar 0 Duitse hardheid graden te verminderen.