Waterhardheid Sambeek (Boxmeer)

Zacht
0
7,34
dH
Tamelijk hard
3
9,97
dH
Behoorlijk hard
8
Erg hard
16
20
Home

7,34 dH. Zo hard is het kraanwater in Sambeek minimaal. Dit is tamelijk hard water. Één Duitse graad wil zeggen 17,8 gram kalkaanslag-vormende deeltjes per m3 water. 7,34 dH x 17,8 gram x 180m3 = 23,52 kilogram kalk.

Toch kan het drinkwater op uw postcode behoorlijk verschillen. De meest ongunstige waterhardheid in Sambeek is 9,97 Duitse graden. Dit staat bekend als behoorlijk hard water.

Sambeek biedt plaats aan 1.670 inwonenden. Dit is een kleine woonplaats. Sambeek bevindt zich in de zuidelijke provincie Noord-Brabant in de gemeente Boxmeer.


Persoonlijke ervaring tamelijk hard leidingwater Sambeek

Iemand kan een hardheid van 7,34 dH misschien "heel gewoon" vinden. De ontvangst van de gegeven waterhardheid is onmiskenbaar subjectief. Wat vindt u van het schrobben van de tegels in de badkamer?.

Drinkwater van deze hardheid is in ieder geval niet nadelig voor het lichaam*. Niettemin is het een verzinsel dat water van 7,34 dH zacht leidingwater is, zoals sommige leidingwatermaatschappijen zeggen. Het veroorzaakt tenslotte kalkaanslag op de douchewand.

*Er is verwarring over de context van eczeem, en drinkwater, ofwel drinkwater met een hoge concentratie kalk-vormende deeltjes. Studies leverden tot nu toe overigens geen onweerlegbare uitkomsten op.

Hardheid Sambeek waardevrij duiden

Je kunt de aanwezigheid van de mineralen in drinkwater testen en dan weergeven in een vastgestelde meeteenheid. Zoals de beschreven 7,34 dH in Sambeek**. Dat is een feitelijke en op wetenschap gebaseerde uitspraak. Er zijn overzichten met zulke waarden voor elke Nederlandse plaats. Door de bank genomen zijn die correct, maar incidenteel kan een waarde niet meer correct zijn.

Het staat vast dat alleen met geheel kalkloos kraanwater van 0 Duitse graden de vorming van kalkaanslag geen kans meer krijgt. Feit is namelijk ook dat calciumcarbonaat (ofwel kalkaanslag) neerslaat al vanaf een waterhardheid van 2,7 dH (Deutsche Härte).

Maar, op welk punt de exacte afbakening ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is zoals gezegd een vrij subjectieve waardering.

Zelf uitrekenen hardheid water Sambeek

Becijfering voor 7,34 dH, bij een veel gezien jaarlijks verbruik van 180 kuub water:
17,8 gram x 7,34 dH x 180m3 = 23,52 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

Is een waterontharder nodig in Sambeek?

Praktisch iedereen beleeft onthard water als comfortabel en over het algemeen smakelijk. Theeproducenten zoals het overzeese Twinings raden zo zacht water aan voor de ultieme Engelse thee, zoals ze schrijven op Twinings.com:

Af en toe formeert zich een olieachtig bezinksel aan de zijkant van mijn beker en op mijn thee – Hoe is dit mogelijk?

Gezien de kleine bladgrootte in een theezakje, zou het kunnen dat thee een paar essentiële oliesoorten loslaat, wat zo nu en dan een residu kan formeren. Dit bruinkleurige restant komt normaliter voor in oorden met hard drinkwater. Dit kan fors verminderd worden met het gebruik van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van ketelsteen of eczeem echter een belangrijkere aanleiding om een waterontharder te kopen. In iedere Nederlandse plaats zullen deze voordelen zichtbaar zijn. Ook in de plaats Sambeek is het zodoende beslist zinnig om een waterontharder te plaatsen en zo de hardheid van 7,34 naar 0 Duitse graden te verminderen.