Waterhardheid Stevensbeek (Sint Anthonis)

Zacht
0
7,34
dH
Tamelijk hard
3
9,97
dH
Behoorlijk hard
8
Erg hard
16
20
Home

De minimale waterhardheid van het water in Stevensbeek ligt in de buurt van 7,34 Duitse graden. Dit is tamelijk hard water. 1 dH waterhardheid betekent dat de concentratie kalkvormende deeltjes deeltjes 17,8 gram in elke kuub water is. 7,34 dH x 17,8 gram x 180m3 = 23,52 kilogram kalkaanslag.

Maar het water op uw postcode kan aanzienlijk afwijken. De grootste waterhardheid in Stevensbeek is 9,97 Duitse graden. Dit staat te boek als behoorlijk hard water.

Stevensbeek is een kleine woonplaats met 665 inwoners. Stevensbeek bevindt zich in de gemeente Sint Anthonis. Deze bevindt zich in de zuidelijke provincie Noord-Brabant.


Persoonlijke betekenis tamelijk hard drinkwater Stevensbeek

Men kan hardheid van 7,34 dH "normaal" vinden. De betekenis van de vastgestelde waterhardheid is duidelijk onderhevig aan persoonlijke waarneming. Wat vindt u van het ontkalken van de kranen?.

Water met deze waterhardheid is in ieder geval niet risicovol voor mens of dier*. Desondanks is het niet waar dat water van 7,34 Duitse graden zacht water is, zoals enkele kraanwatermaatschappijen beweren. Het veroorzaakt immers kalkaanslag.

*Er is nog debat over het verband tussen eczeem, en de hardheid van drinkwater, dus kraanwater met een hoge concentratie kalkaanslag-vormende deeltjes. Onderzoeken brachten voorlopig overigens geen duidelijke uitkomsten op.

Hardheid Stevensbeek objectief vaststellen

Je kunt kalkdeeltjes in leidingwater vaststellen en vervolgens weergeven in een bepaalde maat. Zoals de beschreven 7,34 dH in Stevensbeek**. Dat is een objectieve en wetenschappelijke uitspraak. Er bestaan overzichten met zulke waarden voor elke Nederlandse plaats. Over het geheel genomen zijn die metingen juist, maar soms kan een meting door de actualiteit zijn achterhaald.

Het is een feit dat uitsluitend met geheel kalkloos water van 0 Duitse graden het ontstaan van kalkaanslag tot het verleden behoort. Het is namelijk ook een feit dat calciumcarbonaat (oftewel kalkaanslag) zich laat zien startend bij een waterhardheid van 2,7 dH.

Maar, op welk punt precies de exacte overgang ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is dus een behoorlijk persoonlijke waardering.

Zelf omrekenen hardheid water Stevensbeek

Calculatie voor 7,34 dH, bij een veel voorkomend verbruik per jaar van 180.000 liter water:
17,8 gram x 7,34 dH x 180m3 = 23,52 kilogram kalkaanslag.

Hoe essentieel is een waterontharder in Stevensbeek?

Zacht leidingwater wordt praktisch altijd als weldadig beoordeeld. Theeproducenten zoals het Engelse Twinings raden bijvoorbeeld zacht drinkwater aan voor de ultieme Engelse thee, zoals ze schrijven op Twinings.com:

Zo nu en dan vormt zich een vet-achtig restant tegen de wand van mijn mok en in mijn thee – Hoe kan dat?

Door de geringe bladgrootte in een theebuiltje, is het mogelijk dat thee essentiële oliesoorten afscheidt, wat af en toe een bezinksel kan vormen. Dit bruinkleurige residu komt doorgaans voor in oorden met hard leidingwater. Dit kan beduidend gereduceerd worden door de inzet van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van kalkaanslag of een gevoelige huid echter een belangrijkere aanleiding om een ontharder te kopen. In iedere Nederlandse plaats zullen deze voordelen zichtbaar zijn. Ook in de plaats Stevensbeek is het derhalve in ieder geval zinnig om een waterontharder te installeren en zo de hardheid van het leidingwater van 7,34 naar 0 Duitse graden te verminderen.