Waterhardheid Vondelingenplaat Rotterdam (Rotterdam)

Zacht
0
4,98
dH
Tamelijk hard
3
9,41
dH
Behoorlijk hard
8
Erg hard
16
20
Home

4,98 dH. Dat is de minimale waterhardheid van het kraanwater in Vondelingenplaat Rotterdam. Dit betekent dat uw water tamelijk hard is. Één Duitse graad waterhardheid betekent dat de concentratie kalkaanslag-vormende deeltjes 17,8 gram in iedere kuub water is. 4,98 dH x 17,8 gram x 180m3 = 15,96 kilogram kalkaanslag.

Desondanks kan het drinkwater op uw postcode nogal afwijken. De maximale hardheid in Vondelingenplaat Rotterdam is 9,41 Duitse graden. Dit is te kwalificeren als behoorlijk hard water.

Vondelingenplaat Rotterdam bevindt zich in de gemeente Rotterdam. Deze hoort bij de westelijke provincie Zuid-Holland.


Persoonlijke ervaring tamelijk hard drinkwater Vondelingenplaat Rotterdam

U kunt hardheid van 4,98 dH wellicht "normaal" vinden. De ontvangst van een vastgestelde waterhardheid is kennelijk onderhevig aan persoonlijke waarneming. Wat vindt u van het schrobben van de tegels in de badkamer?.

Leidingwater met deze hardheid is in ieder geval niet riskant voor mens of dier*. Aan de andere kant is het niet waar dat water met een hardheid van 4,98 dH zacht leidingwater is, zoals sommige kraanwaterbedrijven vertellen. Het leidt immers tot kalkafzetting.

*Er is wel debat over de correlatie van eczeem, en de hardheid van leidingwater, ofwel leidingwater met een hoge concentratie kalkaanslag-vormende deeltjes. Studies leverden voorlopig overigens geen onomwonden uitkomsten op.

Hardheid Vondelingenplaat Rotterdam waardevrij meten

Je kunt kalkvormende deeltjes in water vaststellen en vervolgens weergeven in een bepaalde eenheid. Zoals de beschreven 4,98 Duitse graden in Vondelingenplaat Rotterdam**. Dat is een objectieve en wetenschappelijke observatie. Er bestaan overzichten met dergelijke waarden voor alle Nederlandse plaatsen. Over het geheel genomen zijn die metingen juist, maar zo nu en dan kan een waarde niet meer correct zijn.

Het staat vast dat uitsluitend met volledig kalkloos kraanwater van 0 Duitse graden de vorming van kalkaanslag verdwenen is. Het is namelijk ook een feit dat calciumcarbonaat (dus kalkaanslag) zich vormt al vanaf een waterhardheid van 2,7 dH (Duitse graden).

Maar, waar precies de scherpe grens ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is dus een redelijk persoonlijke waardering.

Zelf omrekenen hardheid Vondelingenplaat Rotterdam

Becijfering voor 4,98 dH, bij een veel gezien jaarlijks verbruik van 180 m3 water:
17,8 gram x 4,98 dH x 180m3 = 15,96 kilogram kalkdeeltjes.

Hoe noodzakelijk is een waterontharder in Vondelingenplaat Rotterdam?

Iedereen beleeft volledig onthard kraanwater als prettig en over het algemeen smakelijk. Theefabrikanten zoals het vermaarde Twinings raden zo zacht kraanwater aan voor de ultieme Engelse thee, zoals te lezen valt op hun website:

Van tijd tot tijd vormt zich een olieachtig bezinksel tegen de wand van mijn beker en in mijn thee – Hoe is dit mogelijk?

Gezien de geringe bladgrootte in een theezakje, is het mogelijk dat thee een paar essentiële oliën loslaat, wat zo nu en dan een bezinksel kan vormen. Dit bruinkleurige overblijfsel komt het vaakst voor in plaatsen met kalkrijk water. Dit kan aanzienlijk verminderd worden met het gebruik van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van kalkaanslag of eczeem echter een belangrijker motief om een ontharder aan te schaffen. Overal in Nederland zullen deze voordelen merkbaar zijn. Ook in de plaats Vondelingenplaat Rotterdam is het zodoende absoluut zinnig om een waterontharder te installeren om vervolgens de hardheid van 4,98 naar 0 dH te verminderen.