Waterhardheid Voorburg (Leidschendam-Voorburg)

Zacht
0
4,98
dH
Tamelijk hard
3
9,41
dH
Behoorlijk hard
8
Erg hard
16
20
Home

4,98 Duitse graden. Zo hard is het water in Voorburg minimaal. Dit houdt in dat uw water tamelijk hard is. 1 dH waterhardheid betekent dat de concentratie kalkaanslag-vormende deeltjes 17,8 gram in elke m3 water is. 4,98 dH x 17,8 gram x 180m3 = 15,96 kilogram kalkvormende deeltjes.

Desondanks kan het drinkwater op uw postcode nogal afwijken. De meest ongunstige hardheid in Voorburg is 9,41 dH. Dit geldt als behoorlijk hard water.

Voorburg biedt plaats aan 40.130 inwoners. Het is een aardig grote woonplaats. Voorburg bevindt zich in de gemeente Leidschendam-Voorburg. Deze bevindt zich in de westelijke provincie Zuid-Holland.


Persoonlijke waarneming tamelijk hard drinkwater Voorburg

Iemand kan een waterhardheid van 4,98 dH misschien "OK" vinden. De indruk van de vastgestelde hardheid is onmiskenbaar persoonlijk. Wat vindt u van het schrobben van de douchekranen?.

Water van deze waterhardheid is in elk geval niet riskant voor het lichaam*. Niettemin is het onzin dat water met een hardheid van 4,98 dH zacht leidingwater is, zoals sommige drinkwatermaatschappijen vertellen. Het veroorzaakt tenslotte kalk in uw apparaten.

*Er is discussie over de relatie tussen eczeem, en de hardheid van leidingwater, ofwel drinkwater met een hoge concentratie kalk-vormende deeltjes. Studies brachten vooralsnog overigens geen duidelijke uitkomsten op.

Hardheid Voorburg waardevrij testen

Je kunt kalkdeeltjes in drinkwater bepalen en vervolgens weergeven in een bepaalde grootheid. Bijvoorbeeld de geconcludeerde 4,98 Duitse graden in Voorburg**. Dat is een feitelijke en wetenschappelijke observatie. Er bestaan tabellen met dergelijke metingen voor alle Nederlandse plaatsen. Meestal zijn die metingen juist, maar af en toe kan een waarde zijn verouderd.

Feit is dat uitsluitend met kalkvrij water van 0 dH het ontstaan van kalkaanslag verdwenen is. Het staat namelijk ook vast dat calciumcarbonaat (ofwel kalkaanslag) zich laat zien vanaf een waterhardheid van 2,7 dH (Deutsche Härte).

Maar, waar precies de exacte afbakening ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is dus een subjectieve beoordeling.

Zelf uitrekenen hardheid Voorburg

Becijfering voor 4,98 dH, bij een doorsnee jaarlijks verbruik van 180.000 liter water:
17,8 gram x 4,98 dH x 180m3 = 15,96 kilogram kalkaanslag.

Hoe onmisbaar is een waterontharder in Voorburg?

Praktisch iedereen ondervindt volledig kalkvrij kraanwater als prettig en over het algemeen smakelijk. Theefabrikanten zoals het bekende Twinings raden zo zacht kraanwater aan voor de lekkerste Engelse thee, zoals u kunt lezen op Twinings.com:

Van tijd tot tijd formeert zich een vet-achtig overblijfsel aan de zijkant van mijn mok en in mijn thee – Hoe kan dat?

Door de bescheiden bladgrootte in een theebuiltje, is het mogelijk dat thee essentiële oliesoorten loslaat, wat af en toe een overblijfsel kan formeren. Dit bruine restant komt doorgaans voor in plaatsen met kalkrijk leidingwater. Dit kan aanzienlijk gereduceerd worden met het gebruik van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van kalkaanslag of eczeem echter een belangrijker motief om een waterontharder aan te schaffen. In iedere Nederlandse plaats zullen deze voordelen zichtbaar zijn. Ook in de plaats Voorburg is het dus beslist nuttig om een waterontharder te installeren om zo de hardheid van het drinkwater van 4,98 naar 0 Duitse hardheid graden te verminderen.