Waterhardheid Voorschoten (Voorschoten)

Zacht
0
4,98
dH
Tamelijk hard
3
9,41
dH
Behoorlijk hard
8
Erg hard
16
20
Home

4,98 Duitse graden. Zo hard is het kraanwater in Voorschoten minimaal. Dit betekent dat uw water tamelijk hard is. dH (Deutsche Härte) is een bereik waarbij iedere graad staat voor 17,8 gram kalkaanslag in elke m3 water. 4,98 dH x 17,8 gram x 180m3 = 15,96 kilogram kalk.

Let wel, het water op uw postcode kan aanzienlijk verschillen. De maximale hardheid in Voorschoten is 9,41 Duitse graden. Dit komt neer op behoorlijk hard water.

Voorschoten is een redelijk kleine woonplaats met 24.660 inwoners. Voorschoten maakt deel uit van de gemeente Voorschoten. Die hoort bij de westelijke provincie Zuid-Holland.


Persoonlijke ervaring tamelijk hard water Voorschoten

Iemand kan een hardheid van 4,98 Duitse graden misschien "OK" vinden. De beleving van de bepaalde hardheid is merkbaar persoonlijk. Wat vindt u van het boenen van de kranen?.

Drinkwater van deze hardheid is in elk geval geenszins slecht voor het lichaam*. Echter, het is niet waar dat een waterhardheid van 4,98 Duitse graden zacht water is, zoals sommige leidingwaterbedrijven vertellen. Het leidt per slot van rekening tot kalkaanslag.

*Er is verwarring over de correlatie van eczeem, en kraanwater, ofwel leidingwater met een hoge concentratie kalkdeeltjes. Onderzoeken brachten tot nog toe overigens geen significante conclusies op.

Waterhardheid Voorschoten waardevrij meten

Je kunt de aanwezigheid van de mineralen in water testen en vervolgens weergeven in een vastgestelde meeteenheid. Zoals de eerder aangeduide 4,98 dH in Voorschoten**. Dat is een objectieve en wetenschappelijk gefundeerde bepaling. Er bestaan lijsten met dergelijke waarden voor alle Nederlandse plaatsen. In de meeste gevallen zijn die juist, maar incidenteel kan een waarde niet meer correct zijn.

Het staat vast dat uitsluitend met geheel kalkloos drinkwater van 0 Duitse graden het ontstaan van kalkaanslag verdwenen is. Feit is namelijk ook dat calciumcarbonaat (ofwel kalkaanslag) zich gaat afzetten beginnend bij een waterhardheid van 2,7 dH.

Maar, waar de strikte scheiding ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is dus een vrij persoonlijke beoordeling.

Zelf omrekenen hardheid water Voorschoten

Becijfering voor 4,98 dH, bij een modaal verbruik per jaar van 180 kuub water:
17,8 gram x 4,98 dH x 180m3 = 15,96 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

Is een waterontharder essentieel in Voorschoten?

Een ieder ervaart kalkvrij leidingwater als comfortabel en over het algemeen smakelijk. Theemakers zoals het in 1706 opgerichte Twinings bevelen zo zacht drinkwater aan voor de beste Britse thee, zoals ze schrijven op Twinings.com:

Van tijd tot tijd ontwikkelt zich een olieachtig restant tegen de wand van mijn beker en op mijn thee – Hoe kan dat?

Gezien de bescheiden bladgrootte in een theebuiltje, zou het kunnen dat thee een aantal essentiële oliesoorten loslaat, wat af en toe een restant kan formeren. Dit bruine restant komt in de regel voor in regio’s met hard drinkwater. Dit kan aanmerkelijk verminderd worden met het gebruik van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van kalkaanslag of een kwetsbare huid echter een grotere motivatie om een ontharder te kopen. In iedere Nederlandse plaats zullen deze voordelen zichtbaar zijn. Ook in de woonplaats Voorschoten is het derhalve duidelijk zinvol om een waterontharder te plaatsen om vervolgens de hardheid van het drinkwater van 4,98 naar 0 dH terug te dringen.