Waterhardheid Waalre (Waalre)

Zacht
0
6,22
dH
Tamelijk hard
3
Behoorlijk hard
8
Erg hard
16
20
Home

6,22 dH. Dat is de hardheid van het kraanwater in Waalre. Dit houdt in dat uw water tamelijk hard is. Één dH waterhardheid betekent 17,8 gram kalkdeeltjes in elke kuub water. 6,22 dH x 17,8 gram x 180m3 = 19,93 kilogram kalkdeeltjes.

Waalre biedt plaats aan 16.725 inwoners. Dit is een betrekkelijk kleine woonplaats. Waalre maakt deel uit van de zuidelijke provincie Noord-Brabant in de gemeente Waalre.


Persoonlijke ervaring tamelijk hard drinkwater Waalre

Iemand kan hardheid van 6,22 Duitse graden "prima" vinden. De waarneming van de gegeven waterhardheid is onmiskenbaar subjectief. Wat vindt u van het schoonmaken van de tegels in de badkamer?.

Water van deze hardheid is in ieder geval geenszins risicovol voor het lichaam*. Het is echter ook niet waar dat een waterhardheid van 6,22 Duitse graden zacht drinkwater is, zoals enkele kraanwaterbedrijven zeggen. Het veroorzaakt immers kalkaanslag.

*Er is debat over het verband tussen eczeem, en drinkwater, dus drinkwater met een hoge concentratie kalkdeeltjes. Onderzoeken brachten overigens geen significante uitkomsten op.

Hardheid Waalre objectief testen

Je kunt de mineralen in leidingwater vaststellen en dan uitdrukken in een vastgestelde meeteenheid. Zoals de geconcludeerde 6,22 dH in Waalre**. Dat is een feitelijke en wetenschappelijke bepaling. Er bestaan overzichten met zulke getallen voor alle Nederlandse plaatsen. Over het geheel genomen zijn die metingen correct, maar incidenteel kan een meting zijn verouderd.

Het is een feit dat uitsluitend met kalkvrij leidingwater van 0 dH de vorming van kalkaanslag verdwenen is. Vast staat namelijk ook dat calciumcarbonaat (dus kalkaanslag) zich vormt vanaf een waterhardheid van 2,7 dH (Deutsche Härte).

Maar, waar de strikte scheiding ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is dus een vrij subjectieve beoordeling.

Zelf omrekenen hardheid water Waalre

Becijfering voor 6,22 dH, bij een middelmatig jaarlijks verbruik van 180 m3 water:
17,8 gram x 6,22 dH x 180m3 = 19,93 kilogram kalkvormende deeltjes.

Hoe noodzakelijk is een waterontharder in Waalre?

Zacht water wordt over het algemeen als behaaglijk ervaren. Theefabrikanten zoals het gekende Twinings bevelen bijvoorbeeld zacht kraanwater aan voor de beste Britse thee, zoals te lezen valt op hun website:

Af en toe ontwikkelt zich een vet-achtig restant tegen de wand van mijn beker en in mijn thee – Hoe kan dat?

Gezien de kleine bladgrootte in een theebuiltje, zou het kunnen dat thee een paar essentiële oliën afscheidt, wat van tijd tot tijd een residu kan formeren. Dit bruinkleurige overblijfsel komt in de regel voor in regio’s met kalkrijk kraanwater. Dit kan flink verminderd worden door de inzet van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van ketelsteen of een gevoelige huid echter een grotere motivatie om een ontharder aan te schaffen. In iedere Nederlandse plaats zullen deze voordelen merkbaar zijn. Ook in de woonplaats Waalre is het zodoende in ieder geval zinvol om een waterontharder te installeren en op die manier de hardheid van 6,22 naar 0 Duitse hardheid graden terug te brengen.