Waterhardheid Westerbeek (Sint Anthonis)

Zacht
0
7,34
dH
Tamelijk hard
3
9,97
dH
Behoorlijk hard
8
Erg hard
16
20
Home

De minimale waterhardheid van het water in Westerbeek is om en nabij de 7,34 dH. Dit komt neer op tamelijk hard water. Één Duitse graad wil zeggen 17,8 gram kalk in elke m3 water. 7,34 dH x 17,8 gram x 180m3 = 23,52 kilogram kalkdeeltjes.

Let wel, het drinkwater op uw postcode kan behoorlijk afwijken. De hoogste waterhardheid in Westerbeek is 9,97 Duitse graden. Dit komt neer op behoorlijk hard water.

Westerbeek biedt plaats aan 615 inwonenden. Dit is een kleine woonplaats. Westerbeek bevindt zich in de gemeente Sint Anthonis. Deze bevindt zich in de zuidelijke provincie Noord-Brabant.


Persoonlijke betekenis tamelijk hard kraanwater Westerbeek

Iemand kan een hardheid van 7,34 Duitse graden "prima" vinden. De ontvangst van de bepaalde waterhardheid is onbetwistbaar onderhevig aan persoonlijke waarneming. Wat vindt u van het schoonmaken van de douchewand?.

Leidingwater met deze hardheid is in ieder geval niet schadelijk voor de gezondheid*. Het is evenwel een fabeltje dat water met een hardheid van 7,34 dH zacht drinkwater is, zoals enkele waterbedrijven beweren. Het veroorzaakt tenslotte kalk in uw apparaten.

*Er is debat over de correlatie van eczeem, en hard leidingwater, ofwel kraanwater met een hoge concentratie kalkdeeltjes. Studies brachten overigens geen duidelijke conclusies op.

Waterhardheid Westerbeek waardevrij testen

Je kunt de aanwezigheid van de mineralen in kraanwater meten en vervolgens weergeven in een vastgestelde grootheid. Bijvoorbeeld de beschreven 7,34 Duitse graden in Westerbeek**. Dat is een waardevrije en wetenschappelijk gefundeerde vaststelling. Er bestaan reeksen met zulke getallen voor elke Nederlandse plaats. In het algemeen zijn die accuraat, maar nu en dan kan een getal niet meer actueel zijn.

Het is ontegenzeggelijk dat alleen met volledig zacht water van 0 dH de vorming van kalkaanslag verdwenen is. Vast staat namelijk ook dat calciumcarbonaat (hetzij kalkaanslag) zich begint te vormen vanaf een waterhardheid van 2,7 dH (Duitse graden).

Maar, waar precies de strikte grenslijn ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is nogmaals een nogal persoonlijke beoordeling.

Zelf omrekenen hardheid water Westerbeek

Rekensom voor 7,34 dH, bij een middelmatig jaarverbruik van 180 m3 water:
17,8 gram x 7,34 dH x 180m3 = 23,52 kilogram kalkvormende deeltjes.

Hoe zinvol is een waterontharder in Westerbeek?

Iedereen ondervindt onthard water als weldadig en over het algemeen smakelijk. Theemakers zoals het Britse Twinings bevelen zo zacht water aan voor de ultieme Engelse thee, zoals te lezen valt op hun website:

Zo nu en dan formeert zich een olieachtig bezinksel tegen de wand van mijn mok en in mijn thee – Hoe is dat mogelijk?

Door de kleine bladgrootte in een theezakje, is het mogelijk dat thee een aantal essentiële oliën loslaat, wat van tijd tot tijd een restant kan ontwikkelen. Dit bruinkleurige bezinksel komt meestal voor in streken met kalkrijk leidingwater. Dit kan aanmerkelijk teruggebracht worden door de inzet van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van kalkafzetting of een droge huid echter een belangrijker motief om een waterontharder te kopen. Overal in Nederland zullen deze voordelen zichtbaar zijn. Ook in de woonplaats Westerbeek is het daarom beslist zinnig om een waterontharder te installeren om op die manier de waterhardheid van 7,34 naar 0 dH te verminderen.