Waterhardheid Winterswijk Kotten (Winterswijk)

Zacht
0
7,50
dH
Tamelijk hard
3
8,20
dH
Behoorlijk hard
8
Erg hard
16
20
Home

7,50 dH. Zo hard is het kraanwater in Winterswijk Kotten minimaal. Dit houdt in dat uw water tamelijk hard is. Één dH betekent dat de concentratie kalkvormende deeltjes deeltjes 17,8 gram in elke 1000 liter water is. 7,50 dH x 17,8 gram x 180m3 = 24,03 kilogram kalkdeeltjes.

Toch kan het kraanwater op uw postcode nogal verschillen. De grootste waterhardheid in Winterswijk Kotten is 8,20 Duitse graden. Dit is te kwalificeren als behoorlijk hard water.

Winterswijk Kotten is een kleine woonplaats met 785 inwoners. Winterswijk Kotten is onderdeel van de oostelijke provincie Gelderland in de gemeente Winterswijk.


Persoonlijke betekenis tamelijk hard kraanwater Winterswijk Kotten

Iemand kan een waterhardheid van 7,50 Duitse graden misschien "OK" vinden. De waarneming van een gegeven waterhardheid is klaarblijkelijk persoonlijk. Wat vindt u van het schoonmaken van de kranen?.

Water met deze waterhardheid is in ieder geval geenszins slecht voor mens of dier*. Desondanks is het een fabeltje dat water met een hardheid van 7,50 Duitse graden zacht leidingwater is, zoals sommige waterbedrijven verkondigen. Het veroorzaakt tenslotte kalkaanslag op de douchewand.

*Er is nog wel debat over de correlatie van eczeem, en de hardheid van drinkwater, ofwel leidingwater met een hoge concentratie kalkdeeltjes. Studies brachten overigens geen afgetekende uitkomsten op.

Hardheid Winterswijk Kotten waardevrij vaststellen

Je kunt kalkdeeltjes in kraanwater bepalen en vervolgens uitdrukken in een bepaalde grootheid. Zoals de eerder aangeduide 7,50 dH in Winterswijk Kotten**. Dat is een objectieve en wetenschappelijk gefundeerde uitspraak. Er zijn tabellen met dergelijke getallen voor elke Nederlandse plaats. Over het geheel genomen zijn die correct, maar af en toe kan een getal niet meer correct zijn.

Het is ontegenzeggelijk dat alleen met totaal zacht drinkwater van 0 dH de vorming van kalkaanslag verdwenen is. Vast staat namelijk ook dat calciumcarbonaat (hetzij kalkaanslag) zich begint te vormen vanaf een waterhardheid van 2,7 dH.

Maar, waar de strikte scheiding ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is nogmaals een vrij subjectieve beoordeling.

Zelf omrekenen hardheid water Winterswijk Kotten

Calculatie voor 7,50 dH, bij een veel gezien jaarverbruik van 180.000 liter water:
17,8 gram x 7,50 dH x 180m3 = 24,03 kilogram kalkaanslag.

Hoe onmisbaar is een waterontharder in Winterswijk Kotten?

Iedereen beleeft volledig onthard drinkwater als weldadig en over het algemeen smakelijk. Theeproducenten zoals het overzeese Twinings bevelen zo zacht water aan voor de ultieme Engelse thee, zoals te lezen valt op hun website:

Soms vormt zich een olieachtig restant aan de zijkant van mijn kop en op mijn thee – Hoe kan dat?

Door de minimale bladgrootte in een theebuiltje, is het mogelijk dat thee een paar essentiële oliesoorten afscheidt, wat af en toe een bezinksel kan ontwikkelen. Dit bruine residu komt dikwijls voor in regio’s met hard leidingwater. Dit kan aanmerkelijk verminderd worden met het gebruik van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van kalkafzetting of een droge huid echter een grotere motivatie om een waterontharder te kopen. In iedere Nederlandse plaats zullen deze voordelen merkbaar zijn. Ook in de plaats Winterswijk Kotten is het daarom beslist nuttig om een waterontharder te installeren en zo de waterhardheid van 7,50 naar 0 Duitse hardheid graden terug te brengen.