Waterhardheid Zuilichem (Zaltbommel)

Zacht
0
6,22
dH
6,90
dH
Tamelijk hard
3
Behoorlijk hard
8
Erg hard
16
20
Home

6,22 dH. Zo hard is het kraanwater in Zuilichem minimaal. Dit is te kwalificeren als tamelijk hard water. Één dH betekent dat de concentratie kalkaanslag-vormende deeltjes 17,8 gram in iedere m3 water is. 6,22 dH x 17,8 gram x 180m3 = 19,93 kilogram kalkaanslag.

Desondanks kan het leidingwater op uw postcode nogal afwijken. De grootste waterhardheid in Zuilichem is 6,90 Duitse graden. Dit geldt als tamelijk hard water.

Zuilichem is een kleine woonplaats met 1.615 inwonenden. Zuilichem is onderdeel van de oostelijke provincie Gelderland in de gemeente Zaltbommel.


Persoonlijke waarneming tamelijk hard drinkwater Zuilichem

Mensen kunnen hardheid van 6,22 dH wellicht "OK" vinden. De ervaring van de vastgestelde waterhardheid is onmiskenbaar subjectief. Wat vindt u van het schrobben van de tegels in de badkamer?.

Kraanwater van deze waterhardheid is in elk geval niet risicovol voor het lichaam*. Niettemin is het een verzinsel dat water van 6,22 Duitse graden zacht kraanwater is, zoals enkele waterbedrijven verkondigen. Het leidt immers tot kalkafzetting.

*Er is nog verwarring over de correlatie van eczeem, en de hardheid van leidingwater, ofwel kraanwater met een hoge concentratie kalkaanslag-vormende deeltjes. Studies leverden tot nog toe overigens geen ontegenzeggelijke conclusies op.

Hardheid Zuilichem waardevrij testen

Je kunt de aanwezigheid van kalkdeeltjes in kraanwater vaststellen en vervolgens aanduiden in een bepaalde grootheid. Bijvoorbeeld de geconcludeerde 6,22 Duitse graden in Zuilichem**. Dat is een objectieve en wetenschappelijk gefundeerde uitspraak. Er bestaan lijsten met zulke metingen voor elke Nederlandse plaats. Meestal zijn die juist, maar zo nu en dan kan een waarde niet meer correct zijn.

Het is ontegenzeggelijk dat uitsluitend met volledig kalkloos drinkwater van 0 dH de vorming van kalkaanslag geen kans meer krijgt. Het staat namelijk ook vast dat calciumcarbonaat (ofwel kalkaanslag) zich toont beginnend bij een waterhardheid van 2,7 dH.

Maar, waar de exacte afbakening ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is zoals gezegd een tamelijk persoonlijke waardering.

Zelf uitrekenen hardheid water Zuilichem

Rekensom voor 6,22 dH, bij een modaal verbruik per jaar van 180 m3 water:
17,8 gram x 6,22 dH x 180m3 = 19,93 kilogram kalkvormende deeltjes.

Hoe nuttig is een waterontharder in Zuilichem?

Een ieder beleeft volledig onthard leidingwater als prettig en praktisch altijd smakelijk. Theefabrikanten zoals het Britse Twinings raden bijvoorbeeld zacht leidingwater aan voor de lekkerste Britse thee, zoals u kunt lezen op Twinings.com:

Zo nu en dan formeert zich een vet-achtig restant aan de zijkant van mijn mok en in mijn thee – Wat is dit?

Gezien de geringe bladgrootte in een theebuiltje, zou het kunnen dat thee een paar essentiële oliën afscheidt, wat zo nu en dan een residu kan ontwikkelen. Dit bruine residu komt meestal voor in gebieden met hard drinkwater. Dit kan flink teruggebracht worden door de inzet van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van kalkafzetting of een gevoelige huid echter een belangrijker motief om een waterontharder aan te schaffen. In iedere Nederlandse plaats zullen deze voordelen zichtbaar zijn. Ook in de plaats Zuilichem is het derhalve uiterst zinnig om een waterontharder te installeren en op die manier de hardheid van het drinkwater van 6,22 naar 0 Duitse hardheid graden terug te brengen.