Waterhardheid Zwolle (Zwolle)

Zacht
0
7,70
dH
Tamelijk hard
3
Behoorlijk hard
8
Erg hard
16
20
Home

7,70 Duitse graden. Zo hard is het leidingwater in Zwolle. Dit betekent dat uw water tamelijk hard is. dH (Deutsche Härte) is een schaal waarbij iedere graad staat voor 17,8 gram kalkdeeltjes per kuub kraanwater. 7,70 dH x 17,8 gram x 180m3 = 24,67 kilogram kalkdeeltjes.

Zwolle biedt plaats aan 122.545 inwoners. Het maakt deel uit van de top 50 steden van Nederland en is daarmee een behoorlijk grootschalige woonplaats. Zwolle is onderdeel van de oostelijke provincie Overijssel in de gemeente Zwolle.


Persoonlijke beleving tamelijk hard leidingwater Zwolle

Men kan hardheid van 7,70 Duitse graden wellicht "geen probleem" vinden. De beleving van een bepaalde waterhardheid is in ieder geval onderhevig aan persoonlijke waarneming. Wat vindt u van het schrobben van de glazen douchewand?.

Drinkwater met deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor het lichaam*. Nochtans is het niet waar dat water van 7,70 dH zacht drinkwater is, zoals enkele waterbedrijven verkondigen. Het leidt per slot van rekening tot kalk in uw apparaten.

*Er is nog verwarring over de correlatie van eczeem, en de hardheid van drinkwater, dus leidingwater met een hoge concentratie kalkaanslag-vormende deeltjes. Studies brachten tot dusver overigens geen sterke uitkomsten op.

Hardheid Zwolle waardevrij meten

Je kunt kalkdeeltjes in kraanwater testen en vervolgens aanduiden in een vastgestelde eenheid. Zoals de eerder aangeduide 7,70 Duitse graden in Zwolle**. Dat is een objectieve en wetenschappelijk gefundeerde vaststelling. Er bestaan reeksen met dergelijke waarden voor alle Nederlandse plaatsen. In het algemeen zijn die metingen juist, maar zo nu en dan kan een meting zijn verouderd.

Het is een feit dat alleen met onthard drinkwater van 0 dH het ontstaan van kalkaanslag verdwenen is. Vast staat namelijk ook dat calciumcarbonaat (ofwel kalkaanslag) neerslaat beginnend bij een waterhardheid van 2,7 dH (Deutsche Härte).

Maar, op welk punt precies de strikte scheidslijn ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is nogmaals een vrij subjectieve beoordeling.

Zelf omrekenen hardheid water Zwolle

Berekening voor 7,70 dH, bij een veel voorkomend verbruik per jaar van 180 m3 water:
17,8 gram x 7,70 dH x 180m3 = 24,67 kilogram kalkaanslag.

Hoe nuttig is een waterontharder in Zwolle?

Kalkvrij water wordt praktisch altijd als behaaglijk ervaren. Theefabrikanten zoals het eeuwenoude Twinings bevelen zo zacht kraanwater aan voor de beste Britse thee, zoals u kunt lezen op Twinings.com:

Soms vormt zich een olieachtig overblijfsel aan de zijkant van mijn mok en in mijn thee – Hoe is dit mogelijk?

Door de minimale bladgrootte in een theebuiltje, zou het kunnen dat thee een paar essentiële oliesoorten loslaat, wat af en toe een restant kan formeren. Dit bruinkleurige bezinksel komt veelal voor in streken met hard drinkwater. Dit kan aanzienlijk verminderd worden door het gebruik van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van kalkaanslag of een droge huid echter een grotere motivatie om een ontharder te kopen. In iedere Nederlandse plaats zullen deze voordelen zichtbaar zijn. Ook in de woonplaats Zwolle is het zodoende uiterst nuttig om een waterontharder te installeren om zo de hardheid van het water van 7,70 naar 0 Duitse graden terug te brengen.